ialovenionline
alegerilocale Cigirleni 2023 1

Cigîrleni: Patru candidați la funcția de primar și patru partide au înaintat liste pentru funcția de consilier

11 octombrie 2023
533 vizualizări

Patru candidați au fost înregistrați în cursa electorală pentru funcția de primar de Cigîrleni. Unul dintre aceștia este candidat neafiliat, iar trei sunt înaintați de partide politice.

Erezanu Valentina este candidata neafiliată la funcția de primar. Aceasta este născută în anul 1962 și este agronom de profesie.

Erizanu Sergiu este actualul primar al localității, aflat la al doilea mandat. La alegerile din 2015 acesta a candidat la funcția de primar din partea Partidului Comuniștilor, însă a pierdut alegerile. La alegerile locale din 2019 a candidat din nou din partea Partidului Democrat, obținând un mandat de primar. Acum, acesta este candidatul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, condus de fostul premier Ion Chicu.

Pînzari Larisa este născută în anul 1981, este profesoară în cadrul Gimnaziului din Cigîrleni și este candidata Partidului Acțiune și Solidaritate la funcția de primar.

Lupu Ion este născut în anul 1969 și este pădurar în satul Buțeni. La alegerile din 5 noiembrie, acesta candidează la funcția de primar de pe listele Partidului Liberal Democrat.

candidati primar Cigirleni 2023

Pentru funcția de consilier în Consiliul sătesc Cigîrleni, patru partide au înaintat liste cu candidați: PDCM – 10 candidați, PAS – 18 candidați, PLDM – 12 candidați, și PSRM – 7 candidați. În Consiliul sătesc Cigîrleni urmează să fie validate 11 mandate de consilier local.

candidati consilier PDCM Cigirleni 2023
candidati consilier PAS Cigirleni
candidati consilier PAS2 Cigirleni
candidati consilier PLDM Cigirleni
candidati consilier PSRM Cigirleni 2023

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările