ialovenionline
Primaria Ialoveni IaloveniOnline

CINCI candidați și-au depus dosarele pentru a fi înregistrați în cursa electorală pentru fotoliul de primar de Ialoveni

30 septembrie 2023
1034 vizualizări

Cinci persoane au depus documentele pentru înregistrarea în cursa electorală pentru obținerea unui mandat de primar al orașului Ialoveni. Toate cinci dosare au fost depuse ieri, 29 septembrie, în prima zi de depunere a actelor a candidaților ce pretind la funcția de primar și consilieri locali. Tot ieri, aceștia au tras la sorți pentru a afla ce număr vor avea în buletinul de vot.

De asemenea, șase candidați au depus actele pentru înregistrarea la funcția de consilier: LOC, PAS, Platforma

Cei cinci candidați care și-au depus ieri documentele pentru a fi înregistrați în lupta electorală pentru fotoliul de primar de Ialoveni, în ordinea rezultatelor tragerii la sorți, sunt:

  1. Armașu Sergiu – Partidul Acțiune și Solidaritate. Sergiu Armașu a obținut un mandat la șefia Primăriei Ialoveni în urma alegerilor locale din 2019, ca și candidat independent, fiind votat de 3384 de alegători. Acesta este lector la Universitatea Tehnică din Moldova și a obținut de-a lungul anilor mai multe funcții de conducere în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Șef al Direcției Poliției Rutiere, MAI, Șef –adjunct Inspectoratul de Poliție Ialoveni;
755130ec e5f3 4d2c bfce ca73a3b66bb2

2. Canțer Serghei – Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. Serghie Canțer a obținut un mandat de consilier local al orașului Ialoveni, în urma alegerilor locale din 2019, la fel, de pe listele PSRM. Acesta mai activează în calitate de jurist la SRL Ialoveni GAZ. La alegerile din 2019, Canțer a candidat și la fotoliul de primar de Ialoveni, însă a obținut doar 256 de voturi, din 6139 de voturi valabile exprimate.

Canter PSRM

3. Vovc Liviu – Platforma Demnitate și Adevăr. Liviu Vovc este originar din orașul Ialoveni, arhitect de profesie, și este unul dintre fondatorii Platformei Demnitate și Adevăr. În perioada 2015-2017 s-a implicat activ la protestele împotriva „regimului oligarhic”, alături de Platforma DA.  A reușit să obțină un fotoliu de deputat la doar 30 de ani, după ce, la parlamentarele din februarie 2019, a învins-o în Circumscripția uninominală nr. 22 – Ialoveni pe Monica Babuc, candidata Partidului Democrat.

Liviu Vovc Platforma DA

4. Draguțan Natalia – Partidul Liberal Democrat din Moldova. Natalia Draguțan a ocupat funcția de șef a Direcției Economie în cadrul Consiliului Raional Ialoveni, iar la alegerile din 2019 a obținut un mandat de consilier orășenesc în Ialoveni, candidând de pe listele Blocului ACUM (Platforma DA), după ce un alt consilier a renunțat la mandat.

295067589 1890373651300801 4448050540792522867 n

5. Stoian Vitalie – Partidul Coaliția pentru Unitate și Bunăstare. Vitalie Stoian este inginer de profesie, din 2016 este șef al Catedrei Militare din cadrul Universității Tehnice din Moldova. De-a lungul anilor a ocupat mai multe funcții în cadrul Armatei Naționale, iar între anii 2013 și 2016 a fost reprezentant militar al Republicii Moldova la NATO și UE.

Vitalie Stoian. CUB


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările