ialovenionline
instruire ao compasiune 2020

Colaboratorii din cadrul Inspectoratului de Poliție Ialoveni instruiți despre prevenirea delincvenței juvenile

7 noiembrie 2020
648 vizualizări

Asociația Obștească „Compasiune” a încheiat prima instruire dedicată specialiștilor colaboratorilor Inspectoratului de Poliție Ialoveni în cadrul proiectului regional ,,Parteneriate locale în dezvoltarea programelor de resocializare și reintegrare socială a copiilor în conflict cu legea din raionul Ialoveni”, finanțat de Uniunea Europeană European și Fundatia Konrad Adenauer Republica Moldova prin intermediul Programului de granturi Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova.

Scopul instruirilor este fortificarea resurselor umane și instituționale în prevenirea și combaterea delincvenței juvenile din raionul Ialoveni. Astfel în zilele de 5-6 noiembrie, 15 colaboratori ai Inspectoratului de Poliție Ialoveni și Oficiul Centrului de Probațiune au fost instruiți despre problemele cu care se confruntă specialiștii în lucrul cu copilul în conflict cu legea, stigmă, stereotipuri, discriminarea, agresivitatea umană mecanisme intersectoriale de lucru cu copii în conflict cu legea și soluții la nivel local privind consolidarea colaborării dintre profesioniști. De asemenea, trainerii au abordat inclusiv componenta juridică al acestui fenomen, în special despre standardele naționale și internaționale privind copiii devianți și modele de mecanisme intersectoral din Republica Moldova ca soluție la nivel local/regional privind consolidarea coordonării și colaborării dintre profesioniștii în lucru cu și pentru copiii în conflict cu legea și celor sub vârsta răspunderii penale. Trainerii au abordat diferite modalități de instruire precum lucru în grup, prezentări, brainstorming respectînd măsurile de protecție parvenit în urma pandemiei de Covid19.

La finalul evenimentului, președintele raionului Ialoveni, Mihail Silistraru, a venit cu un mesaj de susținere a scopului proiectului și a încurajat participarea tuturor actorilor din comunitățile raionului Ialoveni în prevenirea fenomenului de delicvență juvenilă și și-a exprimat aprecierea pentru participanți că au dat curs implicării în proiect.

Informăm că acest proiect regional a dat start la inițiativa partenerilor, Primăria Costești și Consiliul raional Ialoveni.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările