ialovenionline
complex turistic costesti

Complexul Turistic Costești anunță că este pregătit să găzduiască familii de refugiați ucraineni

24 februarie 2022
1324 vizualizări

ACTUALIZARE: La doar câteva ore de la publicarea anunțului despre disponibilitatea de a primi refugiați, Complexul Turstic Costești anunță că capacitatea de cazare a fost epuizată si ca va veni cu noi informații în caz că se vor elibera locuri.

Complexul Turistic Costești anunță că este alături de refugiații din Ucraina care au intrat pe teritoriul Republicii Moldova și nu au unde să stea, oferindu-le locuri de cazare, în contextul evenimentelor din țara vecină.

„Complexul Turistic Costești subsemnează apelul național la solidaritate, empatie și compasiune față de poporul ucrainean. Complexul nostru este pregătit să găzduiască familii de refugiați. În cazul în care cunoașteți persoane care au nevoie de ajutor, vă rugăm să-i redirecționați la numerele de telefon: 0 693 03 499, 0691 38 559. În aceste vremuri dificile și nedrepte e nevoie mai mult ca oricând să gândim și să acționăm unanim!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Complexului Turistic Costești.

De menționat că Rusia a lansat în zorii zilei de joi o invazie pe scară largă împotriva Ucrainei – pe cale terestră, aeriană şi navală – cel mai mare atac al unui stat împotriva altui stat în Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial, scrie Agerpres. Ofensiva Rusiei a început cu atacuri cu rachete de înaltă precizie asupra infrastructurii militare ucrainene, urmate de o ofensivă terestră pe mai multe fronturi.

În acest context, mii de ucraineni au decis să părăsească țara. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, 4244 de cetățeni a Ucrainei au intrat astăzi în Republica Moldova. Autoritățile dau asigurări că vor oferi suport tuturor refugiaților. De asemenea, și cetățenii Republicii Moldova s-au mobilizat pentru a sprijini refugiații, colectând produse de primă necesitate, punând la dispoziție hrană și cazare.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările