ialovenionline

Guvernare locală

371759709 6875113529187996 5909456794168258825 n

Comuna Gangura s-a înfrățit cu orașul Dolni Dabnik din Bulgaria

4 septembrie 2023
428 vizualizări

Comuna Gangura s-a înfrățit cu orașul Dolni Dabnik, din regiunea Plevna, Bulgaria.  Acordul de înfrățire a fost semnat pe 29 august de către primarul comunei Gangura, Marcel Bobeica și Radoslav Todorov, viceprimarul orșului Dolni Dabnik, la Primăria din comuna Gangura. 

Acordul de înfrățire va permite dezvoltarea proiectelor comune în domeniul culturii, patrimoniului cultural, sportului și turismului. 

 „Săptămâna trecută am avut în localitate o delegație din Bulgaria, în frunte cu viceprimarul orașului Dolni Dabnik, din regiunea Plevna, Bulgaria, unde am semnat acest acord de înfrățire. De asemenea, urmează să avem și noi o vizită în Bulgaria unde vom discuta despre proiecte comune în domeniul culturii și turismului. În comuna Gangura 30 la sută din populație sunt etnici bulgari și demult mi-am dorit să avem un astfel de acord de înfrățire”,  menționează primarul comunei Gangura, Marcel Bobeica.

Orașul Dolni Dăbnik este o unitate administrativă în regiunea Plevna din Bulgaria, care este formată din 7 localități. La recensământul din 2011, populația orașului Dolni Dăbnik era de 11.670 locuitori. Iar din punct de vedere etnic, majoritatea locuitorilor erau bulgari.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările