ialovenionline
387779989 783070350495665 2940292112517320607 n

Concurs: 100 de școli pot beneficia de finanțare pentru renovarea sau construcția blocurilor sanitare

11 octombrie 2023
375 vizualizări

Școlile primare, gimnaziile și liceele pot depune cereri de proiecte pentru renovarea sau construcția blocurilor sanitare. Inițiativa este lansată de Ministerul Educației, în parteneriat cu UNICEF Moldova. În urma concursului, vor fi selectate 100 de instituții, care vor beneficia de suport complet pentru îmbunătățirea condițiilor de asigurare cu apă și sanitație. Bugetul total care va fi alocat în acest scop se ridică la circa 85 milioane lei.

Programul este realizat cu suportul Ministerului Federal German pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, prin intermediul Băncii germane Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW).

Pentru a participa la concurs, managerii instituțiilor trebuie să completeze un formular, care poate fi accesat la următorul link https://bit.ly/blocurisanitare.

Data-limită pentru depunerea cererilor este 31 octombrie, 2023.

Formularul va include informații despre dotările existente, condițiile tehnice ale instalațiilor, necesitățile de îmbunătățire ale sistemelor și serviciilor de alimentare cu apă, sanitație și igienă.

„Copiii trebuie să dispună de un mediu de învățare sănătos, să li se ofere acces la surse sigure de alimentare cu apă, servicii adecvate de sanitație și igienă. Crearea acestor condiții pentru fiecare copil și elev din țara noastră este o prioritate a ministerului”, spune ministrul educației, Dan Perciun.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările