ialovenionline
Primaria COstesti 1

Conflictul dintre fostul primar și un fost consilier din Costești. Cei doi aleși locali au fost sancționați

4 decembrie 2023
989 vizualizări

Grigore Meriacre – fostul consilier local în satul Costești și Vasile Borta – fostul primar de Costești, au fost sancționați conform Codului Contravențional, pe faptul vătămării integrității corporale, cât și pentru săvârșirea huliganismului nu prea grav. Asta după ce la 24 octombrie, între cei doi s-a iscat un conflict ce s-a lăsat cu agresiune verbală și fizică din partea ambilor.

Detalii: Bătaie cu iz electoral la Costești. „Eram și eu în sânge, și el”

IaloveniOnline a solicitat de la Inspectoratul de Politie Ialoveni sa ne spună cu ce s-a terminat conflictul dintre cei doi, iar răspunsul pe care l-am primit este unul parțial. Poliția ne-a confirmat faptul ca Grigore Meriacre si Vasile Borta au fost sancționați cu amenda, însă nu ne-a spus și care este suma amenzilor.

Screenshot 2023 12 01 at 21.11.58

Contactat de Ialovenionline, Grigore Meriacre a spus că a achitat o amendă de 525 de lei, imediat ce i s-a înmânat chitanța spre achitare. Nu am reușit să aflăm ce amendă a primit fostul primar, Vasile Borta, însă Codul Contravențional, prevede:

Articolul 78. Vătămarea integrității corporale
(1) Maltratarea sau alte acţiuni violente care au cauzat vătămare neînsemnată a integrității corporale se sancţionează cu amendă de la 15 la 30 de unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 20 la 40 de ore, sau cu arest contravenţional de la 5 la 10 zile.
(2) Vătămarea intenţionată uşoară a integrităţii corporale care a provocat o dereglare de scurtă durată a sănătăţii sau o pierdere neînsemnată, dar stabilă, a capacităţii de muncă se sancţionează cu amendă de la 30 la 45 de unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 40 la 60 de ore, sau cu arest contravenţional de la 10 la 15 zile.

Articolul 354. Huliganismul nu prea grav
Huliganismul nu prea grav, adică acostarea jignitoare în locuri publice a persoanei fizice, alte acţiuni similare ce tulbură ordinea publică şi liniştea persoanei fizice, se sancţionează cu amendă de la 6 la 30 de unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 20 la 60 de ore.

De menționat că o unitate convențională este egală cu 50 de lei.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările