ialovenionline

Guvernare locală

Brown Cream Aesthetic Photo Colage

Consilierii din Costești au susținut demersul Ministerului Mediului de-a construi o stație de transfer a gunoiului

17 mai 2024
729 vizualizări

Consilierii locali din Costești au susținut demersul Ministerului Mediului privind intenția de a amplasa o stație de transfer a deșeurilor solide în extravilanul localității. Decizia a fost votată, pe 3 mai, la ședința consiliului. Potrivit primarului, Ilie Ionaș s-a identificat un teren potențial pentru această stație de transfer, în regiunea Botnișoara a localității.

Screenshot 2024 05 09 at 14.57.23

Demersul Ministerului Mediului informează că stația de transfer a deșeurilor solide va avea o suprafață de 1-2 ha, iar cheltuielile de implementare vor fi acoperite de Guvernul Republicii Moldova. Implementarea proiectului va conține și un studiu de fezabilitate.

Întrebat despre numărul cadastral al terenului, primarul localității, Ilie Ionaș, spune că deocamdată nu există o decizie finală, de asta afișarea lui e încă prea devreme. ,, Am ieșit în teren, împreună cu reprezentanții Ministerului și am identificat un potențial teren pentru această stație de transfer a deșeurilor, dar nu avem o decizie finală pentrua vă putea comunica care este terenul exact. Ce pot să vă spun e că terenul este în regiunea Botnișoara a localității”, spune primarul satului Costești.

Implementarea proiectului Deșeuri Solide în Republica Moldova este finanțat de Banca Europeană de Investiții (BEI) și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările