ialovenionline

Guvernare locală

11

Consiliile locale din Dănceni și Cărbuna se întrunesc în sedință

7 februarie 2022
518 vizualizări

Consiliile locale din localitățile Dănceni și Cărbuna se întrunesc în ședință marți, 8 februarie 2022, ambele la ora 15:00. Consilierii din Cărbuna urmează să discute 11 subiecte iar cei din Dănceni 8. Ialovenionline a solicitat de la ambele autorități proiectele de decizie a ședințelor iar până la acest moment proiectele din Cărbuna nu au fost recepționate, deși prima solicitare a fost făcută pe 3 februarie.


Ordinea de zi a ședinței Consiliului local din Cărbuna prevede modificarea bugetului pentru anul 2022; stabilirea limitei de consum a combustibilului pentru anul 2022;  aprobarea și implementarea unui proiect la programul DAR 1+3 și un alt proiect de la Unitatea Consolidată pentru Implementarea Programelor IFAD.

Primăria Cărbuna a anunțat pe o rețea de socializare că ședința va  fi transmisă online.

Conform ordinei de zi a ședinței Consiliul Local Dănceni, consilierii urmează să stabilească porțiunea de drum care va fi reparată din banii repartizați din Fondul Rutier; vor aproba tarifele pentru anul 2022 pentru serviciile de buldoexcavatorul primăriei; vor aloca mijloace financiare și vor majora bugetul pentru anul 2022. 

Din proiectele de decizie observăm că aceștia vor discuta  repartizarea soldului disponibil, din mijloace bănești la 01.01.2022:

Ajutoare bănești – 7 000,00 lei ( Pentru acordarea ajutorului bănesc în sumă de 200 lei pentru fiecare participant la conflictele armate din transnistria și cîte 400 lei participanților la conflictele armate din Afganistan)

Aprovizionare cu apa  – 150 000,00 lei    (Pentru achitarea serviciilor de construcție a sistemului de epurare și canalizare)

                                            –50 000,00 lei (Pentru contribuția Proiectului de apeduct Sociteni-Dănceni-Suruceni-Nimoreni-Malcoci)

Dezvoltarea Drumurilor Locale   – 90 000,00 lei  (Proiect tehnic pentru construcția drumului de pe str. Hîrțului)

Grădinița Albinuța Dănceni     – 195 000,00 lei (Proiect tehnic pentru termoizolarea Grădiniței Albinuța-35000,00 lei și construcția sistemului de încălzire în grupa nouă a Grădiniței Albinuța-160000,00 lei )

De asemenea, consilierii vor pune în discuție alocarea mijloace  financiare  în mărime totală  de 50,0 mii lei pentru executarea lucrărilor de geologie în sec 107, din satul Dănceni.

Din sursele alocate din Fondul Rutier (685,7 mii lei) se planifică reparearea străzii Ștefan cel Mare din localitate.

Mai multe subiecte puteți vedea în proiectele de decizie din documentul de mai jos.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările