ialovenionline

Guvernare locală

primaria razeni 2021Foto: Facebook/primăria Răzeni

Consiliul comunal Răzeni urmează să repartizeze circa 1,7 milioane lei la ședința din 2 aprilie 2021

1 aprilie 2021
885 vizualizări

Conform proiectelor de decizie publicate de primăria Răzeni, la ședința Consiliului comunal din 2 aprilie 2021, vor fi repartizați 1.668.100 lei din soldul disponibil al localității. 

Cea mai mare parte de bani va fi direcționată pentru executarea lucrărilor de construcție a rețelelor de canalizare și a stației de epurare – 490.300 lei. Alți 355.000 lei sunt preconizați pentru reparația câtorva porțiuni de drum: str. Basarabia, calea de acces strada Ion Pelivan -pod – strada Diomid Platon, str. Prieteniei. 242.00 lei vor fi cheltuiți pentru extinderea iluminatului stradal, iar 123.000 lei pentru construcția trotuarului din parc de la intrarea in sat. Totodată, primăria va aloca 31.000 lei pentru acordarea ajutoarelor bănești și 17.000 lei pentru cheltuieli de alimentație a copiilor din instituțiile de educație timpurie.

Unul dintre subiectele ședinței vizează majorarea bugetului localității, dintre care 1.512.800 lei pentru realizarea proiectului „Rețele de canalizare și stație de epurare din s. Răzeni, r. Ialoveni”, donator Ministerul Agriculturii, Dezvoltarii Regionale si Mediului și 86.400 lei pentru iluminatul stradal, din partea Agenției pentru Eficiență Energetică.

Tot în cadrul ședinței, se va propune numirea în funcție a unui nou secretar în cadrul Consiliului comunal Răzeni, Antoci Cristina, dar și ridicarea unui mandatul de consilier local. Consiliera Alexei Ludmila, aleasă pe lista Partidului Politic ,,Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”, riscă să rămână fără mandat pe motivul absenței fără motive întemeiate de la 3 şedinţe consecutive ale consiliului.

Într-o altă decizie, consilierilor li se va propune atribuirea gratuită a trei sectoare de teren pentru amplasarea stupinelor.

Toate proiectele de decizii din cadrul ședinței Consiliului comunal Răzeni pot fi consultate în documentele de mai jos:

Proiecte de decizii din 02…. by Stiri IaloveniOnLine


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările