ialovenionline
sanctiuni

Consiliul comunal Ruseștii Noi a pierdut în instanță într-un caz de atribuire a unui loc de casă

20 iunie 2023
1163 vizualizări

O decizie a Consiliului Comunal Ruseștii Noi a fost anulată de Curtea de Apel Chișinău. La ultima ședință a Consiliului, consilierii din Ruseștii Noi au abrogat, formal, decizia în cauză. Este o problemă mai veche, spune primara localității, Valentina Meșină, care subliniază că autoritățile locale nu au decât să se conformeze deciziilor instanțelor de judecată.

Totul a pornit de la cererea unui tânăr de atribuire a unui lot de teren pentru construirea casei individuale de locuit.

La 15 decembrie 2020, Consiliul Comunal Ruseștii Noi i-a atribuit terenul, printr-o decizie, însă decizia a fost notificată de Cancelaria de Stat, cea din urmă menționând că, consilierii au adoptat decizia cu încălcarea legislației în vigoare și că aceasta necesită a fi abrogată. Astfel, la 19 ianuarie 2021, Consiliul Comunal s-a conformat notificării Cancelariei de Stat și a abrogat decizia prin care tânărului i-a fost atribuit loc de casă. Drept urmare, tânărul s-a adresat în instanță.

Prima instanță, Judecătoria Hîncești, a respins acțiunea ca fiind neîntemeiată. Tânărul, însă, a atacat respectiva hotărâre în instanța superioară – Curtea de Apel Chișinău.

Curtea de Apel Chișinău a casat integral hotărârea Judecătoriei Hîncești și a pronunțat o nouă hotărâre, prin care a anulat decizia Consiliului Comunal ,,Cu privire la abrogarea deciziei nr. 7/19.3 din 15 decembrie 2020 ,,Privind atribuirea unui lot de teren pentru construcția locuinței proprietate privată”, menționând că tânărul îndeplinea toate cerințele pentru a i se atribui un loc de casă.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările