ialovenionline
351509913 555892560090991 8034450557973233050 n

Consiliul Județean Arad contribuie la construcția Stadionului Raional Ialoveni

19 mai 2024
223 vizualizări

Consiliul Raional Ialoveni și Consiliul Județean Arad vor semna un acord de finanțare a lucrărilor de construcție a Stadionului Raional din orașul Ialoveni. Consilierii raionali au aprobat, în cadrul ședinței din 17 mai 2024, semnarea acestui acord de către președinta raionului, Natalia Eremia.

Conform Acordului de finanțare, Consiliul Județean Arad urmează să acopere 10,2% din cheltuielile de construcție a stadionului din Ialoveni, ceea ce constituie o contribuție de 50.000 de euro. Consiliul Raional Ialoveni, în calitate de beneficiar al proiectului, asigură restul contribuției în sumă de 440.000 de euro, ceea ce constituie 89,8% din valoarea totală a proiectului. Cofinanțarea proiectului a fost votată de către consilierii din Arad încă în iunie 2023.

Din cei 50.000 de euro oferiți de Consiliul Județean Arad, vor fi efectuate lucrări de amenajare a terenului, amenajarea tribunelor și crearea infrastructurii în zona vestiarelor.

La construcția stadionului contribuie și Federația Moldovenească de Fotbal, care oferă gratuit gazonul

De menționat că Raionul Ialoveni și Județul Arad au semnat un acord de cooperare ce datează din noiembrie 2018.

Beneficiarii stadionului sunt:

  • circa 200 de copii ai Școlii sportive din Ialoveni;
  • lotul de seniori al raionului va avea la îndemână o arenă modernă, unde să dispute meciurile programate pentru campionatele republicane;
  • echipele din satele raionului, care participă în campionatele republicane, dar nu dispun de terenuri adecvate, vor avea posibilitatea să dispute aici meciurile ”de acasă”.
  • echipele de veterani, pentru care în fiecare an Asociația raională de fotbal organizează competiții;
  • microbiști, care sunt în număr impunător, vor fi create condiții moderne pentru petrecerea cu folos și în ambianță plăcută a timpului liber.

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările