ialovenionline
img 6137

Consiliul local Văsieni are un nou secretar, aprobat în funcție pe o perioadă de probă

30 iunie 2023
369 vizualizări

Consiliul local Văsieni a votat, la ultima ședință a consiliului, din 27 iunie, aprobarea în funcție a unui nou secretar. Este vorba despre Mariana Dimitriu.

Pentru funcția de secretar al consiliului au candidat două persoane: Iordachi Tatiana și Dimitriu Mariana. În conformitate cu procesul verbal final al comisiei de concurs pentru ocuparea funcției publice vacante, de Secretar al Consiliului Sătesc Văsieni, concursul a fost promovat de către Dimitriu Mariana. 

Fiind funcționar public debutant, Dimitriu Mariana a fost numită în funcție pe o perioadă de probă de 6 luni. După expirarea acestei perioade, Mariana Dimitriu va depune jurământul funcționarului public, în conformitate cu legislația Republicii Moldova.

Unul din consilieri a întrebat dacă este ok ca în această funcție să vină o persoană fără experiență.

„Nimeni din noi, domnule consilier, nu s-a născut cu experiență. În conformitate cu Hotărârea de Guvern, în baza căreia s-a efectuat concursul, doamna a devenit câștigătoarea acestui concurs. Din trei candidaturi, unul s-a retras, iar celelalte două candidaturi erau funcționari publici debutanți, adică niciun candidat nu a ocupat vrea funcție publică. Legea permite, tocmai de asta devine funcționar public debutant, pe o perioadă de probă de 6 luni”, a răspuns primarul Sergiu Candu.

„Mă numesc Mariana Dimitriu, locuiesc aici, în satul Văsieni, și am studii respective pentru a avea dreptul de a ocupa funcția de secretar al consiliului local Văsieni, studii juridice”, s-a prezentat câștigătoarea concursului.

Consilierii au mai întrebat de unde este originară și dacă este căsătorită în Văsieni. Mariana Dimitriu a răspuns că este originară din raionul Criuleni și că este căsătorită în Văsieni.

„Dumneavoastră veți fi secretarul Consiliului, iar noi, consilierii, trebuie să știm cine este secretarul nostru”. „Secretarul ne învață greșelile, să nu facem ilegalități”. „Vă urăm succes”. „Să aveți răbdare și dorință de muncă. Au mai fost care au trecut concursul și au lucrat o săptămână”. „Cu susținerea noastră, totul va fi bine”. – au fost comentariile consilierilor.

Conform deciziei, primarul de Văsieni, Sergiu Candu, se va ocupa de elaborarea fișei postului, de elaborarea programului și desfășurarea activităților noului secretar. Tot primarul a semnat contractul de angajare începând cu ziua de 28 iunie 2023.

De menționat că, din totalul de 8 proiecte de pe ordinea de zi inițială, propusă de primarul de Văsieni, consilierii votat pentru excluderea a patru proiecte (nr. 2, 3, 4, 5) și includerea unui alt proiect (la propunerea primarului).


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările