ialovenionline

Guvernare locală

1 prima blocuri la Moldova scaled

Consiliul raional Ialoveni are în gestiune 31 de apartamente sociale

9 octombrie 2020
1138 vizualizări

Aflate într-un bloc nou, construit în ultimii ani în sectorul Moldova din orașul Ialoveni, cele 31 de apartamente sociale au intrat în gestiunea Consiliului raional Ialoveni ca urmare a unui Parteneriat Publica Privat cu un agent economic care a ridicat acolo 3 blocuri multietajate.

La 16 septembrie 2020 s-a întrunit Comisia raională consultativă pentru domeniul locuințelor și modul de atribuire a locuințelor sociale. În cadrul ședinței au fost prezentat informații actualizate despre starea de lucruri cu locuințele sociale ale CRI.

Din cele relatate de administrația raionului, Consiliul raional dispune la moment de 31 de apartamente pentru a fi date în locațiune. Pentru procedura de dare în locațiune este instituită o Comisie și stabilit un Regulament aprobat prin decizie de Consiliu.

Secretarul Comisiei, domnul Petru Codreanu, a adus la cunoștință celor prezenți faptul că până la moment au fost depuse 15 dosare cu cereri de a primi în locațiune locuințe de la Consiliul raional. Cu scopul de a examina dosarelor depuse Comisia a stabilit următoarea ședință pentru data de 24 septembrie.

Persoanele cointeresate pot face cunoștință cu Regulamentul și Criteriile de Elegibilitate, iar în caz că se regăsesc printre categoriile ce pot beneficia de apartamentele sociale oferite de Consiliul raional, vor depune dosarele spre examinare.

Aceasta este o oportunitate pentru familiile tinere, persoane aflate în dificultate ce nu dispun de spațiu locativ pentru a putea depăși perioada de criză.

Regulamentul de funcționare a Comisiei pentru apartamente sociale


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările