ialovenionline
Untitled design

Consiliul Raional Ialoveni, în așteptarea unui ajutor de la Consiliul Județean Arad, pentru finalizarea construcției Stadionului Raional

13 iunie 2023
557 vizualizări

Consiliul raional Ialoveni solicită ajutorul României pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare a Stadionului raional. La ultima ședință a consiliului, consilierii au aprobat un Acord de finanțare din partea Consiliului Județean Arad, cu o contribuție de 50.000 de euro, ceea ce constituie 10,2 % din valoarea totală a proiectului, restul – 89,2% – este asigurat de către Consiliul Raional Ialoveni.

Până în acest moment, în construcția stadionului au fost investite 2 milioane de lei. Alte 3,5 milioane de lei sunt deja prevăzute prin decizia consiliului.

351509913 555892560090991 8034450557973233050 n

„Consiliul Județean Arad ne-a promis, cel puțin ne-a încurajat că ne vor susține cu 50.000 de euro. Dacă noi primim anul acesta banii ăștia, atunci vom putea face și vestiarele anul acesta. Dacă nu, deja la anul viitor. Noi am anunțat deja licitație pentru vestiare, dar este o procedură nu așa de simplă precum pare, e de lungă durată”, spune Mihail Silistraru.

Potrivit președintelui Consiliului Raional Ialoveni, Mihail Silistraru, Federația Moldovenească de fotbal va oferi gazonul artificial pentru a acoperi terenul și scaunele pentru tribune (instalarea urmează să fie asigurată de către Consiliu).

Potrivit argumentării Consiliului Raional, echipa de fotbal a raionului Ialoveni (seniori) cinci ani consecutiv a devenit campioana a Republicii Moldova între amatori, și de fiecare dată a obținut dreptul de a participa în etapa finală a competiției organizate sub egida UEFA. De asemenea, în cadrul Școlii sportive pentru copii și tineret din orașul Ialoveni, activează circa 200 de copii care sunt lipsiți de condiții optime pentru organizarea antrenamentelor și desfășurarea competițiilor. De asemenea, și lotul de seniori ar raionului va avea la îndemână o arenă modernă, unde să dispute meciurile programate pentru campionatele republicane. De altfel, și echipele din alte localități ale raionului Ialoveni, care participă la campionatele republicane, dar nu dispun de terenuri adecvate, vor avea posibilitatea să dispute aici meciurile „de acasă”.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările