ialovenionline

Guvernare locală

maternitate ialoveni 2020Foto: facebook/Consiliul raional Ialoveni

Consiliul raional Ialoveni organizează consultări cu privire la Reforma instituțiilor medicale

15 decembrie 2020
822 vizualizări

Administrația raionului Ialoveni își propune să realizeze o reformă a instituțiilor medicale raionale. Astfel, consiliul raional declară că această schimbare este dictată de noile cerințe pentru diversificarea și modernizarea serviciilor dar și necesitatea de a le apropia de standardele moderne. În același timp, remanierile sunt puse drept condiții pentru acreditarea IMSP Spitalul raional Ialoveni pentru următoarea perioadă de timp.

Pentru a atinge acest scop, Consiliul raional Ialoveni, propune următoarele acțiuni:

– Crearea condițiilor pentru plasarea Centrului de sănătate Ialoveni în clădirea din str. Alexandru cel Bun nr. 7. Va fi concentrată instituția intr-un singur bloc, cu suprafața mai mare de cât beneficiază actualmente, și consolidarea tuturor serviciilor aferente Centrului într-o locație;

– Consolidarea IMSP Spitalul raional Ialoveni într-un singur edificiu cu reamenajarea și reamplasarea Secției obstetrică și ginecologie (22 de paturi), Cabinetului de transfuzie a sângelui, Blocului alimentar și Depozitului;

– Crearea Unității de Primiri Urgențe în cadrul IMSP SR Ialoveni ce prevede activitatea Secției de primiri urgențe, Chirurgia de zi, Medici de gardă 24/24 și alte facilități.

Pentru a realiza reforma în cei mai optimi termeni, Consiliul raional Ialoveni, în calitate de fondator a instituțiilor menționate, organizează consultări cu principalii actori din domeniul ocrotirii sănătății din raion. Întrunirea se va desfășura în Sala Mare de ședințe a CRI la data de 16 decembrie 2020, ora 14.00. Cu scopul de a respecta măsurile de stopare a răspândirii infecției Covid-19, se va permite accesul în sală doar a persoanelor înregistrate. Pentru a informa publicul larg, ședința va fi transmisă ”live” pe pagina il.md și pe rețele de socializare.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările