ialovenionline
Spitalul raional Ialoveni. 04.07.2022

Consiliul Raional Ialoveni va contribui la renovarea instituțiilor medicale din raion. Vezi care sunt ele

10 iunie 2023
686 vizualizări

Consilierii raionului Ialoveni au aprobat la ședința consiliului din 25 mai, alocarea resurselor financiare pentru repararea instituțiilor medicale din raion. Pe listă sunt incluse Oficiul Medicilor de Familie din Zîmbreni, Spitalul Raional Ialoveni, Oficiul Medicilor de Familie din Malcoci și Oficiul Medicilor de Familie din Molești.

Pentru Centru de Sănătate Horești s-au alocat 50 de mii de lei, pentru proiectarea și expertiza reconstrucției clădirii Oficiul Medicilor de Familie din Zîmbreni.

Screenshot 2023 06 07 00.53.51

Spitalul Raional Ialoveni va beneficia de 100 de mii de lei pentru reparația Secției de Ftiziopulmunologie și realizarea planului de acțiuni privind prevenirea tubeculozei.

Directorul spiatlului spune că lucrările au fost deja efectuate, din banii spitalului iar acum banii se reîntorc la loc. „Am reușit să renovăm aproape două birouri, cu aproximativ 126 de mii de lei, Consiliul ne-a acordat 100 de mii de lei, dar ne mulțumim și cu atât. În aceste birouri vor fi prelevate probe biologice pentru diagnosticarea persoanelor cu tuberculoză”, a declarat Dinu Șargu.

Tot el spune că în fiecare an, specialiștii spitalului desfășoară campanii de informare și prevenire a tuberculozei. „Specialiștii de deplasează în sate, la centrele de sănătate și efectuează consultații și radiografia pulmonară, pentru depistarea precoce a tuberculozei”, precizează directorul spitalului.

Anul trecut, în raionul Ialoveni au fost diagnosticați 34 de persoane cu tuberculoză.

Screenshot 2023 06 07 00.54.45

Iar 180 de mii de lei urmează a fi repartizați Centrului de Sănătate Ialoveni, cu titlul de contribuție pentru reparația Oficiul Medicilor de Familie din Malcoci și Oficiul Medicilor de Familie din Molești.

Directorul Centrului de Sănătate Ialoveni, Stelian Cucu spune că reparația unui edificiul deja s-a făcut. „La Oficiul Medicilor de Familie Malcoci s-a efectuat deja o reparație cosmetică în interiorul oficiului. La Oficiul Medicilor de Familie Molești se vor schimba geamurile, vor fi puse termopane și câteva uși, acolo e nevoie de mai mulți bani și de asta ne reținem un pic”, a precizat Stelian Cucu.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările