ialovenionline

Guvernare locală

img 6141

Consiliul sătesc Cărbuna a aprobat tarifele pentru serviciile prestate de tractorul multifuncțional al Primăriei

30 iunie 2023
670 vizualizări

Consiliul sătesc Cărbuna a aprobat, la ultima ședință a consiliului, din 20 iunie, tarife pentru serviciile prestate de tractorul multifuncțional al Primăriei Cărbuna, pentru anul 2023. Este vorba despre tractorul procurat în luna aprilie a anului curent, cu finanțarea Agenției pentru Intervenții și Plăți în Agricultură. Agenții economici și persoanele nerezidente urmează să achite un tarif mai mare cu 10% față de rezidenții satului, conform deciziei consilierilor.

Tractorul a costat 745 700 lei dintre care 562 400 lei a constituit finanțarea Agenției de Intervenții și Plăți în Agricultură și 183 300 lei a fost contribuția Administrației Publice Locale a satului Cărbuna.

„Avem un tractor multifuncțional, de capacitate mare. Mulți oameni vin și îmi spun: „Domn primar, avem de dus niște gunoi, avem de făcut asta, asta”. Am angajat un tractorist și am pus niște taxe pentru serviciile acestui tractor, pentru a putea autoîntreține tractorul”, ne spune primarul de Cărbuna, Constantin Cecoi.

Astfel, pentru servicii de transportare a încărcăturilor în intravilanul localității se va percepe o taxă de 350 de lei, iar din (în) extravilanul localității – 450 de lei.

Servicii ce implică cisterna pentru apă vor costa 300 de lei, iar serviciile de cosire a ierbii, pentru un hectar, vor costa 1000 de lei.

La tarifele menționate mai sus se va adăuga 10% pentru agenții economici și persoanele nerezidente.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările