ialovenionline

Guvernare locală

449788941 483389157567234 3854754791072891764 n

Consultări publice la Cărbuna: salubrizarea localității și pășunatul

5 iulie 2024
127 vizualizări

Primăria Cărbuna invită locuitorii la consultări publice, în care vor fi discute regulamentele privind salubritatea și pășunatul în localitate. Consultările vor avea loc marți, 23 iulie, începând cu ora 16:00, în Sala de Ședințe a Primăriei.

„Pentru a avea un sat mai curat, unde deșeurile sunt colectate separat, este nevoie de implicarea fiecăruia”, spun autoritățile, care așteaptă ca sătenii să vină într-un număr cât mai mare la consultări.

În timpul consultării, oamenii vor afla care sunt prevederile documentelor propuse de autorități și își vor putea expune părerea inclusiv despre:

• cât de des trebuie evacuat gunoiul;

• cât trebuie să plătim pentru evacuare;

• cum asigurăm curățenia în jurul gospodăriei;

• cum utilizăm responsabil pășunile și fânețele.

Regulamentele pot fi solicitate la primărie sau consultate aici: https://bit.ly/regulamentecarbuna

REgulamentul cu privire la salubrizare prevede că fiecare gospodărie este obligată să încheie un contract de salubrizare. Vor fi, totuși și excepții: cei care vor demonstra că nu produc gunoi sau îl vor duce de sinestătător în locuri special amenajate, cu respectarea tuturor regulilor. Aceste excepții vor fi aprobate doar de către Consiliul local.

Cei care nu pot participa fizic la consultări, pot transmite recomandările pe adresa fizică sau email-ul Primăriei: [email protected].


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările