ialovenionline

Guvernare locală

404950

Consultări publice la Dănceni. Locuitorii vor alege o problemă ce va fi înaintată la un concurs de granturi

28 mai 2023
580 vizualizări

Primăria Dănceni, invită locuitorii la consultări publice, ce vor avea loc pe 29 mai, ora 15:00, în incinta cantinei Gimnaziul „Alexandrina Rusu” din Dănceni. Cetățenii urmează să identifice problemele din localitate, care ulterior, în urma consultărilor, să fie selectată o singură idee ce va fi propusă la concursul programului Comunitatea mea.

Consultările publice sau „Adunarea generală” a localității are scopul de a identifica cea mai stringentă problemă din localitate.

„Noi am făcut invitații personalizate, locuitorii au fost anunțați mai devreme dar am hotărât să publicăm și pe online.  Mâine cetățenii vor propune ideii, cu problemele pe care le au care ar urma să fie selectat. Eu optez pentru un trotuar pentru drumul central, pentru că deja cu sistemul de canalizare suntem în lucru, cu apeductul la fel, să  alegi un drum care ar fi doar pentru un sector sau  două, nu știu dacă vor fi voturi suficiente”, a precizat primara localității, Victoria Butuc-Guranda.

De asemenea, în cadrul consultărilor va fi ales un grup de lucru ce va pregăti proiectul pentru concursul la programul Comunitatea mea.

„Părerea cetățenilor este foarte importantă, fiind un criteriu de bază pentru concursul menționat, prin urmare  mizăm pe o implicare activă a cetățenilor în cadrul acestei ședințe” mai adaugă primara.

Programul Comunitatea mea este la a patra rundă și are 30 de parteneri noi. Din raionul Ialoveni, partenerii sunt primăria Dănceni și primăria Gangura.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările