ialovenionline
342495591 182152557612534 4135255401692333426 n

Consultări publice privind comasarea voluntară a unităților administrativ-teritoriale

16 iunie 2023
354 vizualizări

ConsultăriI publice pe marginea proiectului de Lege cu privire la amalgamarea voluntară a unităților administrativ-teritoriale au loc astăzi,16 iunie, ora 10:00, în sala de ședințe a Consiliului raional Ialoveni. Consultările publice sunt anunțate cu doar o zi înainte de organizarea lor, pe pagina web a Consiliului raional.

Scopul prezentei legi este crearea cadrului normativ necesar pentru comasarea voluntară a unităților teritorial administrative  de nivelul I în vederea consolidării capacității administrative a autorităților administrației publice locale și de prestare a serviciilor publice de calitate și accesibile populației.

Potrivit proiectului, amalgamarea voluntară presupune comasarea benevolă a două sau a mai multor unități administrativ-teritoriale de nivelul întâi (satele/comunele și orașele/municipiile), în baza deciziilor consiliilor locale, cu respectarea unor condiții, principii și proceduri. 

Astfel, în condițiile de bază ale amalgamării voluntare se prevede că teritoriul unității administrativ-teritoriale amalgamate trebuie să fie continuu, iar numărul populației acesteia de minim 3000 de locuitori.

Consultările sunt organizate de Președinta Comisiei administrație publică și dezvoltare regională, dna Larisa VOLOH, deputată în Parlamentul Republicii Moldova, împreună cu Cancelaria de Stat, OT Chișinău.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările