ialovenionline

Guvernare locală

Screenshot 2023 11 22 at 14.58.19

Consultări publice privind construcția unei linii electrice aeriene ce va tranzita patru localități din raionul Ialoveni

22 noiembrie 2023
449 vizualizări

Mâine, 23 noiembrie, ora 12:00, în incinta Consiliului raional Ialoveni se vor desfășura consultări publice privind  implementarea Proiectului de Dezvoltare al Sistemului Electroenergetic din Republica Moldova pentru construcția liniei electrice aeriene (LEA) 400 kV  Vulcănești-Chișinău și a stației electrice (SE) Chișinău. 

În raionul Ialoveni linia electrică aeriană va tranzita localitățile Zîmbreni, Costești, Molești și Hansca. 

La consultări sunt invitați toți cetățenii care sunt interesați de subiect, primari ai localităților afectate de construcția acestui proiect, dar și membrii a comitetelor de monitorizare a impactului social.

Cetățenii pot consulta rezumatul proiectul non-tehnic aici și pot trimite reclamații aici.

Linia electrică aeriană (LEA) 400 kV Vulcăneşti – Chişinău are o lungimea totală de 158 km, traversează următoarele unităţi administrative-teritoriale: UTA Găgăuzia, Cahul, Taraclia, Leova, Cimișlia, Hânceşti, Ialoveni şi Municipiul Chișinău (comuna Băcioi).


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările