ialovenionline
control transport public ialoveni 1

Controale în transportul public din Ialoveni pentru prevenirea și combaterea răspândirii Covid-19

13 octombrie 2021
467 vizualizări

În contextul agravării situației epidemiologice, Inspectoratul de Poliție Ialoveni în comun cu membrii Comisiei Raionale Extraordinare de Sănătate Publică, au verificat astăzi dacă în transportul public din orașul Ialoveni se respectă prevederile impuse de Comisia Națională Extraordinară în Sănătate Publică. 

Cele trei echipaje mobile au controlat dacă șoferii și pasagerii poartă măști, păstrează distanța fizică și dacă există dezinfectanți în mijloacele de transport. În urma măsurilor întreprinse polițiștii au identificat atât șoferi, cât și și pasageri care nu respectă prevederile impuse de CNESP, fiind sancționați în conformitate cu art. 76/1 al Codului Contravențional.

Totodată, pentru a preveni răspândirea virusului, cetățenilor li s-a solicitat respectarea măsurilor de sănătate publică, fiind atenționați să respecte distanţa fizică de cel puțin un metru, purtarea corectă a măștii de protecție, care trebuie să acopere atât gura, cât și nasul, efectuarea obligatorie a termometriei la intrarea în spațiile publice închise, instalarea în locuri vizibile și accesibile a dozatoarelor cu soluţie dezinfectantă pe bază de alcool pentru respectarea igienei mîinilor, asigurarea obligatorie a echipamentului de protecţie (măşti și mănuşi).

Conform autorităților locale, astfel de acțiuni vor continua până la sfârșitul stării de urgență în sănătate publică.

control transport public ialoveni 2
control transport public ialoveni 3
control transport public ialoveni 4

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările