ialovenionline
costesti

Costești: Automobilul primăriei va fi vândut

7 decembrie 2023
2813 vizualizări

Primăria Costești intenționează să vândă mașina primăriei, de tip Șkoda Octavia, cu număr de înmatriculare IL PC 001. O decizie în acest sens a fost luată de către Consiliul local, la ședința din 24 noiembrie 2023. Administrația planifică să procure un automobil nou, pentru a fi pusă la dispoziție pentru viceprimarii localității. Și fosta conducere a localității a decis în martie 2022 procurarea unui nou automobil în valoare de 350.000 lei, însă mașina așa și nu a mai fost cumpărată.

“Prea mulți bani se cheltuie pentru reparație”. Astfel a argumentat primarul de Costești, Ilie Ionaș, decizia de scoatere la licitație a automobilului.

El a mai spus reporterului IaloveniOnline că de noul automobil se vor folosi viceprimarii localității, întrucât el nu are nevoie de mașină de serviciu.

Viceprimarul localității, Igor Bivol, ne-a spus că un raport de evaluare a mașinii a fost făcut, și urmează să fi prezentat la următoarea ședință a consiliului.

„Automobilul este produs în 2010 și are la bord 500 de mii de km. Nu pot să vă spun exact când și cu cât a fost procurat automobilul, dar e din primul mandat al fostului primar Vasile Borta, 2010-2014. El este într-o stare rea, de aceea s-a decis să nu cheltuim pe reparații, dar să-l înlocuim ”, ne-a spus viceprimarul Igor Bivol.

Tot el a menționat că la moment automobilul necesită reparație, iar actuala conducere a satului nu a utilizat acest automobil.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările