ialovenionline
covid 3 1170x659 1

Costești: Noi cazuri de COVID în localitate. Majoritatea celor infectați au venit de peste hotare

5 august 2021
723 vizualizări

Numărul cazurilor de infectare cu COVID 19 în satul Costești este în creștere. După mai bine de o lună în care nu a fost raportat niciun caz de infectare, ieri Centrul de Sănătate din Costești a anunțat că în localitate sunt 7 bolnavi de coronavirus.

Potrivit Centrului de Sănătate din Costești ultimul caz raportat în Costești a fost la 27 iunie, iar până la 29 iulie, localitatea nu a avut niciun bolnav de COVID. De la 29 iulie și până astăzi, însă, au fost declarați 7 pacienți, majoritatea venind de peste hotare.

„Doua persoane au fost la odihnă în Turcia, una a venit din Rusia, una din Anglia, iar alta din Italia și aici a făcut o masa de sărbătoare, unde s-au infectat alte două rude. Noi insistăm și sunăm fiecare persoană care călătorește, să stea în carantină”, spune Eugenia Bivol.

În total, la ziua de astăzi 219 persoane din Costești sunt în carantină.

„În acest context, rugăm respectuos să respectăm măsurile antiepidimiologice, să purtăm mască în spații închise și distanța socială și să continuăm vaccinarea la Centrul De Sănătate Costești, unde sunt disponibile mai multe tipuri de vaccinuri împotriva Covid19.

Avertizăm, că în caz de creștere a cifrelor ce țin de cazurile confirmate în satul Costești, Comisia Raională de Situații Excepționale va impune noi restricții și controale pentru localitatea noastră”, este mesajul postat pe pagina Primăriei.

De la începutul pandemiei, Costești a înregistrat un număr de 836 de infectați cu COVID și 18 decese cauzate de acest virus.

La nivel de țară, ieri au fost anunțate 196 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în Republica Moldova a ajuns la 260.024.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările