ialovenionline
Corona genetics GettyImages 1312985523 custom20220112094822

COVID-19: Numărul cazurilor de infectare în raionul Ialoveni a crescut brusc. 11 localități – sub cod roșu de alertă epidemiologică

19 ianuarie 2022
1056 vizualizări

Unsprezece localități din raionul Ialoveni sunt sub cod roșu de alertă epidemiologică. Este vorba despre or. Ialoveni, s. Bardar, s. Costești, s. Dănceni, s. Hansca, s. Piatra Albă, s. Molești, s. Pojoreni, Puhoi, com. Răzeni, com. Țîpala. Decizia a fost luată ieri, 18 ianuarie, de către Comisia Raională Extraordinară de Sănătate Publică.

Alte opt localități sunt sub cod potrocaliu: s. Cigîrleni, s. Horești, s. Malcoci, s. Mileștii-Mici, s. Ruseștii-Noi, s. Suruceni, s. Văratic, s. Zîmbreni. Patru localități sunt sub cod galben: s. Horodca, s. Sociteni, s. Văsieni, s. Ulmu; iar celelalte nouă localități sunt sub cod verde.

De meționat că, conform regulilor, în pragul portocaliu evenimentele private se permit doar cu prezentarea de către participanți a certificatului COVID-19, iar în pragul de alertă roșu rămân interzise.  În pragurile de alertă verde și galben, evenimentele private cu 25 sau mai mulți participanți vor fi permise numai cu prezentarea de către aceștia a certificatului COVID-19).

Potrivit Comisiei, în săptămâna 10-16 ianuarie, în raionul Ialoveni au fost înregistrate 257 de cazuri noi, în creștere bruscă de 2,2 ori față de săptămâna precedentă, când au fost înregistrate 117 cazuri noi.

La fel, specialiștii spun că se atestă o creștere sporită a incidenței în rândurile copiilor. De la începutul anului, 18 copii au fost confirmați pozitiv cu COVID.

De asemenea, polițiștii din Ialoveni anunță că vor continua măsurile de prevenire a răspândirii virusului COVID-19 privind respectarea măsurilor impuse conform prevederilor Hotărârii nr.1 CNESP din 13 ianuarie curent, potrivit căreia a fost instituită stare de urgență în sănătate publică la nivel național. În acest context, cetățenii sunt îndemnați să respecte în continuare măsurile anti-COVID19:

  • Purtați masca de protecție în toate spațiile închise, inclusiv în transportul public și în spațiile deschise, unde nu este posibilă respectarea distanței fizice de minim 1 metru ;
  • Evitați locurile aglomerate;
  • Igienizați mâinile cât mai des;
viber image 2022 01 19 13 19 00 720
viber image 2022 01 19 13 17 52 232

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările