ialovenionline

Guvernare locală

costesti

Crearea unei stații de transfer a gunoiului la marginea satului – pe ordinea de zi a ședinței Consiliului local Costești

1 mai 2024
424 vizualizări

Un demers al Ministerului Mediului al Republicii Moldova privind delimitarea unui teren din proprietate publică cu intenția de a amplasa o stație de transfer a deșeurilor solide în extravilanul localității va fi examinat vineri, 3 mai, la ora 9:00, la ședința extraordinară a Consiliului local Costești. 

Implementarea proiectelor privind Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor se va realiza în 8 regiuni ale țării, printre care și în localitatea Costești. Deși în proiectul de decizie este menționat că Ministerul Mediului a identificat terenurile pentru amplasarea stațiilor de transfer a deșeurilor, nu se specifică numărul cadastral al acestuia.

Potrivit proiectelor de decizie publicate pe pagina primăriei, la ședință vor fi examinate alte subiecte precum: alocarea mijloacelor financiare, modificarea deciziilor, examinarea cererilor, desemnarea membrilor în consiliul de administrare a instituțiilor de învățământ din localitate și aprobarea contribuției de 10% la proiectul de renovare a infrastructurii apeductului din localitate.

Amintim că ședințele sunt publice și orice cetățean poate asista.
Proiectele de decizie pot fi văzute mai jos.

1
2
3


4
5
6 1
7
8

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările