ialovenionline
Vaccinarea Ialoveni3

Cu un procent peste media pe țară. Care este rata de vaccinare din orașul Ialoveni

31 iulie 2021
635 vizualizări

Conform informațiilor de la Centrul de Sănătate Ialoveni, care gestionează procesul de vaccinare în orașul Ialoveni, situația este următoarea:

Cu o doză de vaccin antiCOVID-19 au fost imunizaţi 2978 persoane (21,64%),

Cu 2 doze 2336 persoane (16, 9%) din totalul de 13 759 persoane cu vârsta de peste 18 ani, înscrişi pe listele medicilor de familie din oraşul laloveni.

Medicii afirmă că numărul celor vaccinați în orașul este însă mult mai mare, dar nu sunt luați la evidență. O parte din aceste persoane s-au vaccinat ori în România sau alte țări, ori în Chișinău, în cadrul unor programe de vaccinare de la locul lor de muncă.

Privind imunizarea or Ialoveni page 001

*La nivel national, Republica Moldova înregistrează o rată de vaccinare de 16,4%, ceea ce înseamnă un număr total de 973.797 de doze administrate. Cea mai înaltă rată de vaccinare se înregistrează în mun. Chișinău – 24,2%, Orhei și Dubăsari – 17,9%. Cea mai redusă rată de vaccinare se înregistrează în raioanele Taraclia, Briceni și UTA Găgăuzia, 8,6% – 11,3%.

Tabloul general al infectărilor de la începutul pandemiei arată cam așa:

1966 de cazuri de infectare cu COVID 19 au fost înregistrate în total în Ialoveni.

62 de persoane au decedat.

Iar în ultima perioadă, cazurile de îmbolnăvire sunt deja destul de rare, câte unul-două pe săptămână.

covid in orasul Ialoveni iulie 2021

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările