ialovenionline
img 8339 1

Dănceni: Trei candidați înregistrați la funcția de primar. Care sunt candidaturile la funcția de consilier

7 octombrie 2023
971 vizualizări

Trei persoane se vor „lupta” pentru fotoliul de primar de Dănceni. Este vorba despre trei candidați înregistrați în cursa electorală: un candidat independent – Vîrlan Andrei, și doi candidați înaintați de partide politice- Victoria Butuc-Guranda (PAS) și Ursu Vitalie (PDCM).

Vîrlan Andrei a fost ales primar al satului Dănceni în anul 2011, ca și candidat independent, iar în 2015, a fost ales repetat primar din partea PLDM. La alegerile locale din 2019, Vîrlan Andrei a fost candidatul PD, acumulând în primul tur al alegerilor cu 10 voturi mai puțin decât contracandidata sa înaintată de blocul ACUM, Victoria Butuc-Guranda. În turul doi, Victoria Butuc-Guranda a câștigat alegerile locale cu 621 de voturi, cu 14 voturi mai mult decât Andrei Vîrlan.  Vîrlan a obținut un loc, totuși, în Consiliul local Dănceni.

candidati primarDanceni 2023

Pentru funcția de consilier local în Dănceni au depus candidaturile 3 candidați independenți și 6 partide. Cei trei candidații independenți sunt: Vîrlan Egor, Ursu Călin și Bivol Radu. 

PL a înaintat o listă de 6 candidați, PDCM a înaintat 8 candidați, Platforma DA a înaintat 7 candidați, PSDE a înaintat 6 candidați, PAS a înaintat cei mai mulți candidați, 13 la număr.

De menționat că pentru alegerile din 5 Noiembrie, pentru Consiliul local Dănceni au fost atribuite 11 mandate de consilier.

Candidati PL Danceni 2023
candidati PDCM Danceni 2023
Candidati PlatformaDA Danceni 2023
candidati PSDE Danceni 2023
candidati PAS Danceni 2023
img 8639 1

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările