ialovenionline
3

„Dar din dar se face rai”. Eveniment caritabil organizat de elevii Liceului Teoretic „Andrei Vartic”

8 decembrie 2023
559 vizualizări

Elevi, profesori, părinți și influenceri și-au unit forțele pentru a dărui celor mai nevoiași un Crăciun mai frumos și darnic. Este vorba despre un eveniment, „Dar din dar se face rai”, organizat astăzi în cadrul Liceului Teoretic „Andrei Vartic”, la inițiativa clasei a X-a „B” Umanist. 6500 de lei, jucării, haine pentru copii și produse alimentare au fost colectate pentru câteva familii din orașul Ialoveni.

Prezentatoarea de radio, moderatoarea, influencera și scriitoarea Doina Danielean a fost invitata specială a evenimentului. Aceasta a făcut o prezentare a cărții sale, monologul „De #33 de ori”. Elevii s-au arătat interesați despre ce a motivat-o pe autoare să scrie această carte, de ce adolescenții trebuie să o citească și care sunt principalele mesaje pe care a vrut să le transmită prin cele scrise.

4

Doina Danielean a venit cu o contribuție sub formă de hăinuțe și jucării pentru copiii nevoiași din Ialoveni. De asemenea, 50% din banii adunați din vânzarea cărții sale în cadrul evenimentului, au fost direcționați spre ajutorul familiilor vulnerabile. 

5

De asemenea, Doina Danielean a avut cuvinte de laudă pentru elevii care au avut inițiativa de a organiza acest eveniment: „Din păcate, în societatea noastră, cel flămând, nu îl poate înțelege pe cel sătul, iar cel satul, cu atât mai mult nu îl poate înțelege pe cel flămând, dar voi faceți excepție. Voi vreți să îi înțelegeți și faceți asta. O apreciere enormă pentru colectivul de profesori, care reușesc împreună cu părinții să promoveze  aceste valori. Voi gândiți și priviți spre cărți. Atâta timp cât tânăra generație țin în mână, pe lângă telefon, și cărți, atunci nu e totul pierdut”.

6

Un alt blogger și-a anunțat contribuția pentru acest eveniment caritabil, sub formă de bani, produse și 20 ATV-uri pentru a distra 20 de copii din orașul Ialoveni.

2
1
2 1

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările