ialovenionline
IP IAloveni arme

De la începutul anului 2022, polițiștii din Ialoveni au amendat 26 de persoane care au încălcat regulile de deținere a armelor

14 februarie 2022
383 vizualizări

De la începutul anului 2022, angajații Inspectoratului de Poliție Ialoveni au sancționat 26 de persoane fizice, pe motivul încălcării termenului de înregistrare a armelor letale și neletale sau de vizare a permisului de armă sau a permisului de deținere a armelor.

Sancțiunile au fost aplicate în baza art. 352 din Codul Contravențional care prevede:

Screenshot 2022 02 11T220318.215

Totodată, polițiștii din Ialoveni au ridicat două arme neletale și o armă letală, care erau deținute illegal. De asemenea, au fost ridicate și 7 arme de vânătoare, pe motivul încălcării regulilor de vânătoare.

Inspectoratul de Poliție Ialoveni atenționează posesorii de arme:

  • Armele din posesie trebuie să fie păstrate corespunzător în seif, conform indicației din permisul de armă, fără a permite accesul la arme membrilor familiei, rudelor sau altor persoane străine;
  • Să nu admiteți violența în relațiile de familie, vecinătate, societate;
  • Să anunțați în mod obligatoriu poliția în cazul schimbării domiciliului și locul de păstrare a armelor;
  • Să nu dețineți / păstrați arme cu modificări în construcție sau marcaj;
  • Permisele de armă să fie conformate / vizate în termenul stabilit de lege;
  • În cazul că arma/armele din posesie au fost sustrase, pierdute sau înstrăinate, în mod obligatoriu anunțați poliția în modul stabilit de lege.

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările