ialovenionline
coloana a 5 a vasnetov

De la recepție, la beție // Ce le-a spus Oleg Vasnețov reprezentanților Coloanei a 5-a cu ocazia Zilei Rusiei

13 iunie 2024
206 vizualizări

Și-a permis să atace guvernarea de la Chișinău, a evocat ”relațiile seculare de prietenie” între ruși și moldoveni și a acuzat Occidentul că încearcă să-i provoace Rusiei o ”înfrângere strategică”. Acesta a fost discursul ambasadorului Rusiei în R. Moldova, Oleg Vasnețov, ținut ieri în fața opoziției pro-ruse de la Chișinău, în cadrul unei recepții organizate la Ambasadă cu ocazia Zilei Rusiei. După ceremoniei, invitații, inclusiv deputați socialiști, comuniști precum și membri ai grupării criminale Șor, au continuat petrecerea la o altă locație, unde i-au povestit unei surse Deschide.MD despre ce a vorbit Vasnețov.

Astfel, în discursul său, acesta le-a mulțumit celor prezenți pentru ”contribuția la dezvoltarea relațiilor ruso-moldovenești și consolidarea legăturilor de prietenie”. Făcând o incursiune în istorie așa cum o înțeleg și promovează rușii, Vasnețov a vorbit despre lupta domnitorilor moldoveni și a împăraților ruși împotriva ”dușmanilor comuni”, precum și despre relațiile ruso-moldovenești, bazate pe ”respect reciproc”.

Rusofobia sistematică și necondiționată, demontarea meticuloasă a realizărilor bilaterale construite de-a lungul multor ani, întreruperea tuturor vectorilor de cooperare, lichidarea mass-mediei independente, căutarea ”colaboratorilor Kremlinului” în rândurile forțelor social-politice, provocările anti-rusești și bravada zilnică insultătoare a funcționarilor conducători ai Chișinăului oficial – nu reprezintă alegerea noastră” a declarat Vasnețov.

Acesta a continuat să atace guvernarea de la Chișinău, plângându-se de expulzările din august 2023 ale angajaților Ambasadei Rusiei, care, potrivit lui, a avut drept scop ”să aducă cel mai mare prejudiciu relațiilor noastre diplomatice, cultural-umanitare și comercial istorice”.

Cunoaștem atât comanditarii, cât și beneficiarii acestei acțiuni. Și aceștia nu sunt poporul moldovean. Dovada acestui fapt este mulțimea de prieteni care s-au adunat la această recepție dedicată Zilei Rusiei. Asta înseamnă că frăția popoarelor noastre nu poate fi corodată nici măcar în condiții externe agresive și vom depăși cu siguranță această perioadă dificilă” a mai subliniat Vasnețov.

Ambasadorul rus a mai adus elogii lui Vladimir Putin, datorită căruia ”Rusia își recapătă locul legitim printre marile puteri ale lumii”, fapt care n-ar fi pe placul ”Occidentului colectiv” condus de SUA. Astfel, potrivit lui, ”dușmanii din Vest au început un război hibrid pe scară largă împotriva Rusiei”, pentru aceasta ”cultivând un regim ostil la Kiev”.

Dar, oricât de mult ar dori adversarii noștri să provoace Rusiei o ”înfrângere strategică”, nu vor reuși să-și atingă scopul. Cu sprijinul prietenilor, Patria noastră va ieși din această confruntare și mai puternică și mai încrezătoare în sine” a notat diplomatul în fața celor prezenți.

Amintim că, ieri, mai mulți deputați, politicieni, activiști și preoți din cadrul Mitropoliei Moldovei, subordonată canonic Moscovei, au venit la Ambasada Rusiei la recepția cu ocazia Zilei Naționale a Rusiei, marcată pe 12 iunie. Printre cei observați se numără reprezentanții PSRM, PCRM, fostului Partid ”ȘOR”, formațiunilor afiliate fugarului penal Ilan Șor – Partidul ”Renaștere” și Partidul ”Viitorul Moldovei”, precum și conducerea Găgăuziei.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările