ialovenionline
mdn card

De Ziua Limbii Române cetățenii sunt invitați la Marea Dictare Națională

20 august 2023
432 vizualizări

De Ziua Limbii Române cetățenii Republicii Moldova sunt îndemnați să participe la Marea Dictare Națională care va avea loc pe data de 31 august, în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, începând cu ora 10.00.  Inițiativa a fost anunțată de Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, într-o conferință de presă. 

Doritorii de a participa se pot înregistra pe pagina Ministerului Educației: mec.gov.md, pentru a se înscrie la eveniment și în funcție de locurile disponibile vor fi contactați pentru a li se confirma participarea. Finaliștii Marii Dictări Naționale vor fi premiați la începutul lunii septembrie.

Textul  care va fi propus participanților la  Marea Dictare Națională va fi selectat din rândul câștigătorilor unui concurs de eseuri cu tematica: „De ce Republica Moldova trebuie să fie parte a Uniunii Europene?”. Totodată, textul va fi completat și de un capitol dedicat limbii române.

Concursul de eseuri cu tematica respectivă este deschis până pe 24 august. Eseurile vor fi transmise începând cu 15 august, până pe 24 august, la adresa [email protected].

Evenimentul de la Marea Dictare Națională va fi difuzat la posturile naționale TV și radio.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările