ialovenionline

Guvernare locală

Screenshot 2022 02 07T105952.999

Decis: De mâine, toți elevii din raionul Ialoveni revin la ore cu prezența fizică în sălile de clasă

7 februarie 2022
744 vizualizări

De mâine, 8 februarie, toți elevii din raionul Ialoveni revin la studii cu prezență fizică. Decizia a fost luată de Comisia teritorială extraordinară de Sănătate Publică a raionului Ialoveni, cu două voturi abținere și 8 voturi pro.

Potrivit informațiilor prezentate în cadrul ședinței Comisiei, care avut loc astăzi, în săptămâna 31 ianuarie – 6 februarie, în raionul Ialoveni au fost raportate 533 de cazuri de COVID-19, cu 231 mai puțin decât săptămâna precedentă, când au fost raportate 764 de cazuri. Dintre acestea: copii de grădiniță – 2 cazuri, la același nivel ca și cu o săptămână în urmă, angajați a grădinițelor – 10 cazuri (săptămâna precedent – 24 cazuri), elevi – 5 cazuri (săptămâna precedentă – 30 cazuri), angajați ai sistemului educational – 10 cazuri, la același nivel cu săptămâna precedentă, lucrători medicali – 18 cazuri (săptămâna precedentă 12 cazuri).

„Se înregistrează o diminuare evidentă de infectare printre elevi, profesori și angajații din sistemul educational”, a declarat Anatolie Vîrtosu, șeful Centrul de Sănătate Ialoveni.

Astfel, 24 de localități din raion se află în prag roșu de alertă, două localități sunt în prag portocaliu de alertă (Molești și Pojoreni), o localitate sub cod galben de alertă – Horodca și 5 localități sub alertă de cod verde – Budăi, Bălțați, Hansca, Ruseștii Vechi, Piatra Albă.

De asemenea, de la începutul anului, pe parcursul lunii ianuarie și o săptămână din luna februarie au fost înregistrate – 2251 cazuri, printre copii de grădiniță -125 cazuri, lucrători medicali – 75 cazuri.  Decese – 14 cazuri, dintre care săptămâna trecută – 2 cazuri

La capitolul vaccinare, în raionul Ialoveni se atestă o rată de 27,1% cu prima doză și o rată de 17,2% cu două doze. Cu doza booster sunt vaccinate 2718 persoane.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările