ialovenionline
uniforma liceuFoto: uniforma școlară din anexele Regulamentului de funcţionare a Liceului Teoretic „Petre Ştefănucă

Decis: elevii Liceului Teoretic „Petre Ștefănucă” vor purta uniformă școlară

1 octombrie 2021
1345 vizualizări

O hotărâre în acest sens a fost aprobată la ședința Consiliului profesoral pe data de 30 septembrie 2021.

Astfel, a fost modificat Regulamentul de funcţionare a Liceului Teoretic „Petre Ştefănucă”, care prevede că elevii trebuie să aibă o ținută vestimentară stabilită la nivel de instituție.

Pentru elevii claselor I-IV, uniforma şcolară trebuie să fie în carouri, iar elevii claselor V-XII vor purta vestimentație în culori alb-albastru.

Directoarea liceului, Vera Balan, susține că decizia a fost luată pentru schimbarea spre bine în procesul de instruire a elevilor. „Ținuta vestimentară a elevilor influențează calitatea procesului educațional. Uniforma școlară ordonează și responsabilizează copiii, contribuind la creșterea rezultatelor. Cu părere de rău, constatăm că o parte din elevii claselor V-XII, sunt neordonați, poartă la școală blugi plini de găuri, haine cu inscripții în limbi străine, care nici ei nu știu ce semnifică. Sperăm, împreună cu părinții, să reușim să facem această schimbare, care este practicată de majoritatea instituțiilor prestigioase din lume și de la noi din țară”, afirmă directoarea școlii.

Prezenta modificare intră în vigoare după aprobarea la şedinţa Consiliul Profesoral nr. 02 din 30 septembrie 2021, însă Vera Balan ne-a declarat că urmează o perioadă de tranziție pentru care nu se vor aplica măsuri drastice pentru neconformare.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările