ialovenionline
Speranta Costesti

Decizie: Centrul de bătrâni „Speranța” din Costești își sistează activitatea

5 august 2021
913 vizualizări

Centrul de bătrâni „Speranța”, din satul Costești, raionul Ialoveni, își sistează activitatea începând cu 1 octombrie 2021. O decizie în acest sens a fost luată la ultima ședință a Consiliului sătesc Costești.

Motivul sistării activității acestui centru – lipsa mijloacelor financiare, se spune în decizie.

„Nu ne isprăvim financiar”, a spus primarul localității, în cadrul ședinței consiliului, menționând că activitatea Centrului costă bugetul local 1,2 milioane de lei, iar în centru sunt bătrâni nu doar din Costești, ci și din alte localități.

„Centrul iese că este unul regional, dar bani doar din bugetul local se alocă. Este imposibil să îl întreținem”, ne-a spus primarul Vasile Borta.

Potrivit primarului, subiectul a fost discutat și în cadrul vizitei președintei Republicii Moldova în Ialoveni, din 22 iulie, iar președinta ar fi promis că problema va fi ridicată la nivel republican.

Din discuțiile pe marginea proiectului s-a înțeles că decizia este luată mai mult pentru a atrage atenția și pentru a determina autoritățile centrale să ia atitudine, iar la „această întrebare” s-ar putea să se revină la formare bugetului pentru anul 2022, când s-ar putea găsi surse financiare pentru întreținerea Centrului de bătrâni. În prezent, Centrul prestează servicii pentru 12 bătrâni.

decizie speranta

Centrul de bătrâni din Costești activează din 5 septembrie 2016. Scopul proiectului  este de a îmbunătăţi calitatea serviciilor sociale, în vederea asigurării unui mediu de viață activ pentru persoanele în etate din satul Costeşti, acordându-se asistență și sprijin specializat pentru informare socială, terapie ocupațională și petrecerea timpului liber, cât și pentru reducerea unor situații vulnerabile pentru persoanele vârstnice și creșterea gradului de sensibilizare și participare al comunității locale.

Servicii oferite:

-asistenţă și protecție socială

-asistenţă juridică

-servicii de autoîngrijire și spălătorie

-educaţie moral-spirituală

-consultaţii și consiliere psihologică

-consultaţii si consiliere medicală

-cluburi pe interese(croșetare, broderie ,desen ,jocuri de masă)

-activitaţi cultural artistice.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările