ialovenionline

Guvernare locală

Panou PrimariaConsiliul orasenesc Ialoveni

Demisia unui viceprimar de Ialoveni și alegerea altuia – pe ordinea de zi a ședinței consiliului de mâine

17 ianuarie 2024
451 vizualizări

Consilierii locali din orașul Ialoveni sunt convocați în ședință extraordinară. Primarul orașului a semnat o dispoziție de convocare a ședinței, pentru ziua de joi, 18 ianuarie, ora 12:00, în sala de ședințe a Primăriei.

Pe ordinea de zi se află acceptarea cererii de demisie a viceprimarului Radu Chilaru și numirea unui nou viceprimar. Deocamdată nu se cunoaște cine este persoana care va veni în această funcție, numele acesteia lipsind din proiectul de decizie.

De asemenea, vor fi alocați peste 180 de mii de lei drept ajutor unic angajaților Primăriei și angajaților sectorului amenajare și înverzire, cu ocazia Zilei Autonomiei Locale și Lucrătorului din Administrația Locală. Alți 40 de mii de lei vor fi alocați campionului mondial la judo, iwloveneanul Denis Vieru, pentru pregătire și deplasare la Jocurile Olimpice din 2024.

Consilierii urmează să aprobe înaintarea spre finanțare în cadrul Programului „Satul European”, ediția II-a, 2024, a unui proiect de construcție a rețelelor de canalizare cu scurgere gravitațională în sectoarele rezidențiale. De altfel, aleșii locali vor aproba implementarea proiectului selectat de cetățeni prin intermediul bugetării participative – „În coliba albastră”, la Biblioteca Publică Orășenească pentru Copii „Spiridon Vangheli”.

Amintim, ședința Consiliului orășenesc Ialoveni este publică.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările