ialovenionline
1 1

Direcția Asistență Socială din cadrul Consiliului Raional va fi lichidată

9 decembrie 2023
529 vizualizări

Direcția Generală Asistență Socială și Protecție a Familiei din cadrul Consiliului Raional Ialoveni va fi lichidată, începând cu 1 ianuarie 2024. Procedura de inițiere a acestui proces a fost votată ieri, 8 decembrie, de consilierii raionali, cu votul a 17 consilieri din cei 28 prezenți la ședință. Tot ieri, consilierii au aprobat și preavizarea șefei Direcției, Margarita Tonu, în legătură cu eliberarea din funcția publică.

Dizolvarea Direcțiilor Generale Asistență Socială face parte din reforma sistemului de asistență socială ”Restart”, votată de Guvern în iulie 2023. Reforma prevede instituirea agențiilor teritoriale de asistență socială cu structuri teritoriale de asistență socială, care vor prelua atribuțiile din domeniul asistenței sociale de la Direcțiile Generale de profil din cadrul Consiliilor raionale. Activitatea acestor agenții teritoriale va fi reglementată și organizată de Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Direcția Generală Asistență Socială din cadrul Consiliului Raional Ialoveni are 382 de angajați.  Potrivit conducerii Direcției, toți cei 382 de angajați vor primi, conform legii, oferte de muncă în cadrul noilor structuri teritoriale create, iar persoanele vor fi în drept să accepte oferta de muncă propusă de angajator sau să o respingă. 

De asemenea, consiliera Platformei DA, Victoria Marian-Bogos, a solicitat clarificări privind sursele bugetare din care vor fi achitate indemnizațiile angajaților disponibilizați. 

„Ni s-a adus la cunoștință că este o adresare către Ministerul Finanțelor. Această problemă probabil comună, pentru toate consiliile raionale. O să se găsească o soluție”, a răspuns consilierul PAS, Mihai Braga. 


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările