ialovenionline
444945253 457277340005316 4426870848649645271 n

DJ din România și artificii, la Festivalul Cireșelor și Vărzărilor din acest an

5 iunie 2024
1636 vizualizări

Duminica, 9 iunie 2024, la Ruseștii Noi va avea loc cea de-a 12-a ediție a Festivalului Cireșelor și Vărzărilor. În acest an, festivalul va dura până la ora 02:00 noaptea, autoritățile având intenția de a transforma evenimentul într-un festival nu doar de zi, ci și nocturn. De asemenea, cea de-a 12-a ediție a festivalului vine și cu alte noutăți precum „Torta de sărbătoare” și focuri de artificii.

Ediția din acest an este marcată de aniversarea a 500 de ani de la prima atestare documentară a comunei  Ruseștii Noi. Astfel, festivalul are un caracter jubiliar și va include o serie de evenimente speciale cu genericul „Cireșe și Vărzări – O poveste cu aromă de cinci secole”.

Festivalul va începe la ora 8 dimineața cu serviciul divin la Biserica comunei Ruseștii Noi. La ora 12:00 va avea loc vestita paradă a portului popular și întâmpinarea oaspeților, care se va încununa cu o mare horă. „Din cauză că la 9 iunie, adică a doua zi, în România au loc alegerile parlamentare și cele locale, nu vom avea oaspeți de peste Prut, pentru că ei trebuie să rămână în localități”, spune Valentina Meșină.

La ora 12:30 va fi adusă torta de sărbătoare – o noutate acestei ediții, iar la ora 13:00 va începe programul artistic cu participarea ansamblurilor folclorice, formațiilor artistice și a altor invitați. De asemenea, vor urma două concursuri: „Miss Cireșica” și „Cel mai mâncăcios de vărzări”.

„O altă noutate a ediției din acest an este că de la ora 21:00 vom avea un DJ din România. Ne dorim să transformăm acest festival într-un eveniment și de zi, dar și de noapte. Seara, vom avea și focuri de artificii, la fel, pentru prima dată. Suntem la a 12-a ediție a Festivalului Cireșelor și Vărzărilor. Suntem destul de maturi și putem mai mult, putem duce evenimentul la un alt nivel pentru a face acest festival recunoscut la nivel internațional”, mai spune primara localității.

La capitolul cheltuieli, primara spune că autoritatea locală nu dispune de sume mari de bani: ”Cam tot festivalul e făcut din donații și din plăcere. Avem mulți agenți economici care donează, puțin, dar banii ăștia ne ajung pentru câte ceva”.

Pentru donații, Primăria are deschis un cont bancar, unde cei care își doresc să contribuie, o pot face:

Codul fiscal: 1009601000027

BANCA Ministerul Finanțelor -Trezoreria de Stat

Codul bancii: TREZMD2X

IBAN: MD54TRGDAT14411355270000 – Donații voluntare pentru cheltuieli curente din surse interne pentru susținerea bugetului de nivelul I


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările