ialovenionline
drumuri Asp

(DOC) Administrația de Stat a Drumurilor: „În 2023 în raionul Ialoveni sunt preconizate lucrări rutiere de peste 20 de milioane de lei”

22 mai 2023
818 vizualizări

Directorul executiv al „Administrației de Stat a Drumurilor”, Nicolai Mîndra, susține că,  în programul privind reprezentarea mijloacelor fondului rutier pentru drumurile publice naționale pentru anul 2023, pentru raionul Ialoveni sunt preconizate lucrări rutiere în valoare de peste 20 de milioane de lei. În localitățile Ruseștii Noi și Mileștii Noi, din comuna Răzeni urmează a fi constuite stații de așteptare iar localitatea Nimoreni trotuare pietonale.

Din cei 20,193 milioane de lei, 16,727 sunt repartizați pentru întreținerea curentă a drumurilor publice naționale, iar 3,47 milioane de lei sunt pentru întreținere periodică, care prevede construcția pavilioanelor auto (stații de așteptare) și a trotuarelor.

Directorul executiv al „Administrației de Stat a Drumurilor”, Nicolai Mîndra, informează despre lucrările care vor fi întreprinse în acest an, pe lângă întreținerea drumurilor. Potrivit documentului, se vor construi pavilioane auto pe două drumuri naționale din raion:

  • drumul G110, Gîsca – Zoloteievca – Pervomaisc- Gangura – Răzeni M1 și  vizează satul Mileștii Noi, din comuna Răzeni.
  • drumul G103, M1 – Văsieni – R3 și vizează satul Ruseștii Noi. 

De asemenea, sunt preconizate lucrări de construcție a trotuarelor pe următoarele drumuri publice:

  • drumul G70, Strășeni – Scoreni – Dănceni și vizează localitatea Nimoreni. 
  • drumul G71, R3 – Ialoveni – Băcioi – Sângera- R2, dar nu vizează vreo  localitate din raion. 

Solicitarea de informație a fost realizată prin intermediul platformei Vreauinfo.md.

Screenshot 2023 05 19 23.58.44

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările