ialovenionline

Guvernare locală

My Post

DOC// Centrele de Sănătate din Puhoi și Ialoveni vor face schimb de aparate USG

26 aprilie 2021
709 vizualizări

Centrul de Sănătate din Puhoi și Centrul de Sănătate din Ialoveni vor face schimb de aparate pentru ultrasonografie. O decizie în acest sens a fost aprobată recent de către Consiliul Raional Ialoveni, la solicitarea șefilor celor două instituții de sănătate.

În prezent, Centrul de Sănătate din Ialoveni deține un ecograf cu cărucior și transductoare Philips, fabricat în anul 2008 și pus în funcțiune în februarie 2009. Costul de achiziție al acestuia este de peste 268 de mii de lei.

Aparatul deținut de CS Puhoi, producător Hitachi- Aloca Medical, este mai nou – fabricat în 2015 și este în exploatare de la 1 ianuarie 2017. De asemenea, valoarea de bilanț a acestuia este de peste 523 de mii de lei.  

Potrivit solicitării, medicul  imagist-ultrasonografist din Ialoveni va putea utiliza întregul potențial al aparatului pe care îl deține CS Puhoi, iar potențialul aparatului CS Ialoveni va permite medicului de familie din Puhoi să examineze pacienții în volumul competenței sale.

Captura 3
Captura4
Captura5

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările