ialovenionline

Guvernare locală

Primaria Rusestii Noi

DOC. Consilierii din Ruseștii Noi se vor întruni în ședință. Ce subiecte vor fi discutate

14 septembrie 2021
523 vizualizări

Consiliul Comunal Ruseștii Noi urmează să fie întrunit în ședință ordinară vineri, 17 septembrie. O dispoziție în acest sens a fost semnată de primara localității, Valentina Meșină. Primăria a publicat în mediul online atât ordinea de zi, cât și proiectele propriu zise, ce vor fi puse în discuție la ședință.

Astfel, pe ordinea de zi se numără 8 subiecte. Printre acestea se numără o decizie de eliberare din funcție a viceprimarului comunei Ruseștii Noi, Ion Levința. Potrivit primarei, Valentina Meșină, la baza acestei decizii stă cererea lui Ion Levința, iar motivele de eliberare sunt de ordin personal (probleme de sănătate). De asemenea, Valentina Meșină spune că nu are deocamdată o altă candidatură pentru această funcție.

De asemenea, pe ordinea de zi se află un proiect de aprobare a unui Regulament de oferire a titlului de cetățean de onoare a comunei Ruseștii Noi. Valentina Meșină declară că lipsa unui astfel de regulament este o scăpare, o eroare, ce necesită a fi îndreptată, iar după aprobarea regulamentului, urmează efectuarea unui sondaj, prin care locuitorii comunei să decidă/să propună candidaturile celor ce urmează să li se ofere acest titlu. Până acum, titlul de cetățean de onoare a comunei Rusești a fost oferit unui număr de 6 persoane, dintre care unul post-mortem.

Ordinea de zi și proiectele de decizie ce vor fi discutate de consilieri la următoarea ședință pot fi consultate mai jos:


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările