ialovenionline

Guvernare locală

colaj cu drumuri asfaltate scaled

DOC// Milioane de lei au fost investite în anul 2021 pentru asfaltarea străzilor din orașul Ialoveni

13 decembrie 2021
903 vizualizări

A venit anotimpul rece, sezonul de asfaltări de drumuri s-a terminat. Pe parcursul lunilor de vară și toamnă locuitorii au observat procesul amplu de lucrări de asfaltare și betonare care a fost făcut pe mai multe străzi din orașul Ialoveni. În acest an, 2021, un număr record de străzi a fost reparat și cu cel mai mare buget alocat pentru reparația capitală a drumurilor din istoria orașului Ialoveni.

Un număr de circa 20 de străzi și stradele a scos primăria la licitațiile pentru asfaltare și betonare, în a doua jumătate a anului 2021.

Conformul unui act de achiziții publice al Primăriei Ialoveni, la 4 iunie 2021 a fost organizată o procedură de achiziție publică în două loturi: pentru lucrări de betonare și pentru lucrări de asfaltare a străzilor. Au participat opt agenți economici specializați pe lucrări de reparație a drumurilor.

reparatia curente a drumurilor 2021

La primul lot „Lucrări de reparație a drumurilor din beton” pentru 5 străzi a fost declarat câștigător SRL Compania „Termosistem” și atribuit un contract în valoare de 2 milioane 341 mii lei.

Pentru lotul „Lucrări de reparație a drumurilor din asfalt” a fost declarat câștigător SRL ,,Andig Trans” și atribuit un contract în valoare 5 milioane 903 mii lei, pentru asfaltarea a 15 străzi și stradele din orașul Ialoveni.

În următoarele luni de vară și toamnă au avut loc lucrările de asfaltare și betonare a drumurilor din orașul Ialoveni, conform actului de licitație publică. Principiul după care s-a oferit prioritate pentru asfaltare anumitor străzi este că pe ele să existe canalizare și apeduct, ca ulterior să nu mai fie săpate din nou și distrus asfaltul.

Cele mai multe străzi au fost reparate capital în sectorul ALBENI,  8 la număr. Șapte străzi au fost asfaltate: Sfânta Vineri, 27 august 1991, Spartac, Crângului, Grădinilor, Aurel David, Voluntarilor și una betonată – strada Bălți.

În zona de CENTRU a orașului au fost asfaltate 5 străzi: Testimițeanu, 1 Mai, Izmail, Petru Movilă, Prieteniei și betonată strada Ișnovăț.

În sectorul MOLDOVA a fost asfaltată o porțiune din strada Timișoara și betonată o porțiune din strada 31 august 1989.

În sectorul LIVADA a fost asfaltată o porțiune din strada Brașov.

În sectorul BOZU a fost asfaltată strada Ștefan Neaga.

Unica stradă care nu a fost încă reparată, dar era planificată pentru betonare, este Victoria din sectorul BOZU, dar n-au fost încheiate încă lucrările de apeduct sau canalizare și stratul de beton urmează să fie pus la anul viitor.

O alt drum betonat este cel de acces la traseul național pe lângă compania „Euroaccent”.

La începutul anului 2021, conform informațiilor publicate de Primăria Ialoveni în procesul de aprobare a bugetului, erau planificate pentru reparații capitale următoarele drumuri:

reparatii drumuri 2021 ialoveni

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările