ialovenionline
337883729 241878758235646 5392718469468855776 n

(DOC) Primăria Sociteni: Din 1 iunie sunt stabilite taxe pentru utilizarea tractorului primăriei

30 mai 2023
734 vizualizări

Locuitorii satului Sociteni vor achita taxe pentru evacuarea deșeurilor. La ședința Consiliului local din data de 22 mai, consilierii au stabilit tarife pentru serviciile prestate de tractorul primăriei, recent achiziționat cu suportul financiar AIPA. Controlul asupra deciziei și-l asumă primarul localutății, Victor Goloman.

Potrivit deciziei, fiecare persoană ce va solicita evacuarea deșeurilor menajere va trebui să achite 5 lei lunar sau 60 de lei anual. Locuitorii care vor solicita transportarea deșeurilor menajere până la gunoiște vor achita 300 de lei, iar agenții economici – 400 de lei. Alte lucrări mecanizate efectuate de tractor vor fi taxate per oră cu 400 de lei.

Secretara consiliului, Maria Arhip spune că acest serviciu este un prim exercițiu și deocamdată e în faza de testare. „Serviciul de evacuare va fi obligatoriu, deșeurile vor fi colectate o dată la două săptămâni iar dacă va fi necesitate se va colecta și mai des. Dacă într-o familie sunt patru persoane, atunci taxa va fi de 20 de lei pe lună”, menționează Maria Arhip.

Întrebată dacă copii tot vor achita această taxă, Maria Arhip spune că: „Noi abia am aprobat tarifele la ședința consiliului dar credem că da, încă nu știm care va fi mecanismul de colectare a banilor, suntem în faza de testare”, a precizat secretara consiliului.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările