ialovenionline
Screenshot 2023 06 23 at 14.44.51

DOC. Profit de 121 de lei pentru IM Conprimserv-Bardar, pentru anul 2022

24 iunie 2023
811 vizualizări

Întreprinderea Municipală „Conprimserv-Bardar” a înregistrat un profit net, pentru anul 2022, de 121 de lei. Deși este o cifră mică, aceasta este îmbucurătoare, spun autoritățile din Bardar, în contextul în care întreprinderea a înregistrat pierderi mulți ani la rând.

„Pentru prima data in 23 de ani, noi nu am ieșit cu pierderi. Am ieșit cu 121 de lei, profit net”, a spus directorul Conprimserv-Bardar, Victor Plugaru, în cadrul ședinței consiliului, în care s-a aprobat profitul net al întreprinderii.

Totuși, întreprinderea înregistrează datorii istorice, acumulate din cauza celor care nu achită taxa de salubrizare. Suma datoriilor la acest capitol s-a ridicat la peste 184 de mii de lei. „Este vorba despre taxa de salubrizare, care este obligatorie, însă oamenii o percep ca taxă pentru gunoi, și dacă nu dau gunoi, înțeleg că nu trebuie să plătească”, ne explică primarul localității, Valeriu Rața.

„Unicul lucru care nu s-a luat în calcul: 184 de mii de lei care au fost datorii la taxa de salubrizare, anul trecut s-a luat taxa salubrizare de la Conprimserv și s-a trecut la primărie, unde și trebuia să fie de la început. Atunci a rămas că șa sfârșitul anului, sumele acestea să fie trecute la cheltuieli ori de discutat și de văzut ce să facem cu dânsele. În scrisoarea către primărie noi am anexat și lista la toți debitorii, în total 183.981 lei. Acesta chestie trebuia să fie discutată astăzi, dacă nu astăzi deja la consiliul următor. Aceste sume trebuie trecute la cheltuieli pentru că noi de pe an pe an, le arătăm ca venit dar banii ăștia noi nu i-am primit de la oameni cărora li s-a pus taxa de salubrizare din 2016. Pentru consiliul viitor se propune ca suma asta să fie trecută la cheltuieli, și atunci uităm de dânsa și mergem mai departe. Și atunci noi ieșim în minus cu 183.981 de lei (n.r. – pentru anul 2023)”, a explicat directorul Conprimserv Bardar, în cadrul ședinței.

„Într-adevăr, noi trebuie să ne clarificăm cu datoriile istorice. De clarificat odată și pentru totdeauna problema. Noi tot o amânăm și o amânăm”, a spus Vasile Plugaru, președintele ședinței de consiliu.

De asemenea, în cadrul consiliului, directorul Conprimserv-Bardar a solicitat majorarea salariilor angajaților care muncesc de mult timp în cadrul întreprinderii, prin acordarea primelor pentru vechimea în muncă. „Din ce surse? Întreprinderea nu are venit. Din ce surse să dăm majorare de salarii?”, „Dacă Dvs veți arăta profit de 100.000 de lei, noi n-o să fim împotrivă să îi dați pe toți pentru ca să măriți salariul, dacă nu vor fi alte probleme de rezolvat”, au declarat unii consilierii.

„Lucrurile se bat cap în cap. De aici prețul la apă îl micșorăm, cerem bani de la primărie pentru datorii, pentru pompă, cerem să mărim salarizare. Iese că pentru micșorarea tarifului aveți, dar pentru salarizare nu aveți”, a comentat și primarul Valeriu Rața.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările