ialovenionline
liceu ialoveni 2022Colaj foto: Liceul Teoretic "Petre Ștefănucă" și Liceul Teoretic "Andrei Vartic", or. Ialoveni

DOC// Rata de promovare a examenului de Bacalaureat în raionul Ialoveni este cea mai scăzută din ultimii trei ani

26 august 2022
2424 vizualizări

Direcția Generală Educație din cadrul Consiliului raional Ialoveni a făcut publică informația cu privire la examenul național de Bacalaureat în raionul Ialoveni pentru ultimii trei ani (2020-2022), ca răspuns la solicitarea IaloveniOnline prin intermediul platformei vreauinfo.md.

Conform informațiilor obținute, la examenul de Bacalaureat din acest an au participat 327 de candidați din cele 15 Licee Teoretice din raionul Ialoveni. Rata de promovare a fost de 93.21%, peste media națională de 84.78% pentru absolvenții din licee, însă mai mică decât în 2021 (94.41%) și 2020 (100%). Media notelor pentru anul curent este de 7.11, sub media națională care este de 7.36. Totodată, de menționat, că liceenii din Ialoveni au obținut 87 de note de 10, iar alții 52 au primit nota 10 din oficiu. 

Cea mai mare medie a notelor a fost înregistrată la Liceul Teoretic “Petre Ștefănucă” din orașul Ialoveni – 7.79, iar cele mai multe note de 10 le-au obținut elevii Liceului Teoretic “Andrei Vartic” din orașul Ialoveni – 67. De cealaltă parte, cele mai mici medii au rezultat la Liceul Teoretic “Ion Suruceanu” din s. Suruceni (6.51), Liceul Teoretic “Aurel David” din s. Bardar (6.6) și Liceul Teoretic din s. Horești (6.72).

Prezentăm rezultatele la examenul național de Bacalaureat pentru fiecare liceu din raionul Ialoveni, pentru ultimii trei ani (2020-2022):

rezultate bacalaureat ialoveni 2022

Acest material este realizat în cadrul campaniei de promovare organizată de către A.O. „Juriștii pentru Drepturile Omului” și este parte a proiectului „Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), finanțat de USAID, Ambasada Britanică și implementat de Internews în Moldova și Freedom House, care are ca scop promovarea dezvoltării mass media independente și profesioniste, și crearea unui sector media mai rezistent la presiunile politice și economice. Conținutul acestui material nu reflectă în mod necesar viziunea Ambasadei Britanice, USAID sau a Guvernului Statelor Unite.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările