ialovenionline
IMG 20220127 125612 226

DOC// România va finanța construcția unei anexe la Școala primară-grădinița Ruseștii Vechi

27 ianuarie 2022
676 vizualizări

Școala primară – Grădinița din Ruseștii Vechi va beneficia de o anexă cu mai multe încăperi, care va fi construită în mare parte cu susținerea financiară a României, în urma semnării Acordului de Cooperare încheiat între Ruseștii Noi și localitatea Domnești, județul Ilfov, România. La ultima ședință a Consiliului Comunal Ruseștii Noi, consilierii au aprobat în acest sens propunerea de subproiect pentru Cererea de Grant, care va fi remisă autorităților din Domnești.

Costul total al lucrărilor este de 2 479 450 lei, dintre care părinții contribuie cu 5%, Primăria – cu 10%, Consiliul Raional – cu 10%, iar restul sumei, de 75%, este acordată de către Primăria Domnești, județul Ilfov.

Conform proiectului, vor fi efectuate/construite:

  •  2 cabinete care vor permite copiilor să activeze doar în schimbul 1 și care vor permite ca procesul educational să se organizeze în baza Instrucțiunii de organizare a învățământului simultan. În prezent, elevii din clasele primare activează în două schimburi și sunt alimentați în clasă.
  • Se vor separa elevii din ciclul primar de cei din grupele preșcolare, fiind construite ieșiri separate
  • Cabinet medical, cabinet metodic pentru personalul didactic
  • O grupă de grădiniță pentru copiii de 3-4 ani
  • Schimbarea acoperișului, care se află într-o stare gravă. Din cauza acoperișului, pe timp de ploaie au de suferit și podul, pereții clădirii și scările.

IaloveniOnline a solicitat Primăriei Ruseștii Noi și devizul de cheltuieli al lucrărilor ce vor fi făcute, însă autoritatea locală ne-a spus „să nu ne grăbim”. „Când vedem finanțarea votată și suntem siguri de ceea ce ne dorim să se întâmple, facem știre”, ne-a răspuns Primăria Ruseștii Noi.

Rusestii noi cerere de grant

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările