ialovenionline

Guvernare locală

galina nitaGalina Nița, șefa intermiară a Direcției Generale Educație Ialoveni

DOC// Schimbări la conducerea Direcției Generale Educație Ialoveni

9 aprilie 2021
746 vizualizări

Daniela Nedelciuc, care a fost condus Direcția Generală Educație Ialoveni în ultimii ani a fost eliberată din funcție, prin decizie a Consiliului raional Ialoveni aprobată la ședința din  martie 2021.

Demiterea a avut loc în contextul deciziei de reorganizare a Direcției Generale Educației și Cultură,  luată încă la ședința din 24 decembrie 2020, când Consiliul raional Ialoveni a aprobat o decizie intitulată „Cu privire la preavizarea doamnei Nedelciuc Daniela privind eliberarea din funcție”, ca urmarea a dezmembrării instituției și crearea unei persoane juridice noi, Direcția Generală Educație, cu statut de personal aprobat nou.

De menționat că conducerea anterioară a raionului Ialoveni luaseră decizii cu privire la comasarea Direcției Generale Educație și a Secției Cultură și crearea Direcției Generale Educației și Cultură. Procedurile juridice însă nu a fost duse până la capăt. Atât Direcția Educație, cât și Secția Cultură activând de facto separat, fiecare cu conducătorul său și personalitatea sa juridică, chiar dacă exista o decizie a Consiliului raional de comasare a lor.

De la începutul lunii martie 2021, la conducerea Direcției Generale Educație Ialoveni a fost numit un conducător interimar, în persoana Galinei Nița, specialist principal în Secția politici educaționale și management al DGE.  Galina Nița a deținut și anterior funcția de șefă a DGE.

Consiliul raional Ialoveni urmează să organizeze un concurs pentru ocuparea funcției de șef al Direcției Generale Educație Ialoveni.

Mai multe detalii puteți vedea în decizie și nota informativă:

revocare nedelciuc 1
revocare nedelciuc 2
revocare nedelciuc 3

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările