ialovenionline

Guvernare locală

20210411 toponimic Ialoveni scaled

DOC// Utilizarea cuvântului „Ialoveni” în scopuri comerciale – doar cu aprobarea Consiliului orășenesc. Vezi REGULMENTUL

8 iunie 2021
582 vizualizări

Un REGULAMENTprivind modul și condițiile de acordare a permisiunii pentru utilizarea simbolicii locale și denumirii oficiale sau istorice a orașului IALOVENI în denumirea întreprinderii și/sau în marca de produs și/sau de servicii a fost aprobat de Consiliul orășenesc Ialoveni.

Regulamentul a fost elaborat pentru a preveni prejudicierea imaginii orașului, ordinii publice sau bunelor moravuri.

Astfel în sensul prezentului regulament, simbolică locală se consideră:  stema, imaginea monumentelor de arhitectură, a monumentelor istorice, denumirea oficială „IALOVENI”, precum și denumirea istorică orașului și traducerile lor, folosite separat sau în îmbinare cu alte elemente verbale sau figurative, scrise (imprimate) cu orice caractere (litere) de tipar sau de mână, utilizate în denumirea întreprinderii și/sau în marca de produs și/sau de servicii.

Dreptul de utilizare a simbolicii locale în denumirea întreprinderii și/sau în marca de produs și/sau de servicii se obține numai prin decizia Consiliului orășenesc Ialoveni

Pentru a obține permisiunea de utilizare a simbolicii locale în denumirea întreprinderii și/sau în marca de produs și/sau de servicii, solicitantul înaintează Primăriei orașului Ialoveni o cerere cu un set de documente.

decizie 15 regulament toponimic Ialoveni

REGULAMENTUL  privind modul și condițiile de acordare a permisiunii pentru utilizarea simbolicii locale și denumirii oficiale sau istorice a orașului IALOVENI în denumirea întreprinderii și/sau în marca de produs și/sau de servicii

regulament toponimic Ialoveni 1
regulament toponimic Ialoveni 2
regulament toponimic Ialoveni 3

O primă decizie cu referire la utilizarea cuvântului Ialoveni în denumirea unui SRL a fost luată la aceeași ședință a Consiliului orășenesc Ialoveni.

Astfel prin decizia Cu privire la utilizarea toponimicului „Ialoveni” în denumirea Societății cu Răspundere Limitată”, la demersul unui cetățean cu privire la acordul privind folosirea denumirii orașului „ Ialoveni”, Consiliul orăşenesc Ialoveni, a decis  că:

„Se permite cetățeanului să utilizeze, toponimicul “Ialoveni”, în constituirea Societății cu Răspundere Limitată.”

Și că:

„Transmiterea dreptului de utilizare a acestui toponimic unei alte persoane fizice sau juridice se efectuează doar cu acordul Consiliului orășenesc Ialoveni.”

prima decizie toponimic Ialoveni

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările