ialovenionline
439412267 755563833225890 1015418735089927934 n

Documentarul „Drumul Războiului” va fi proiectat gratuit la Costești

21 aprilie 2024
286 vizualizări

Pe 28 aprilie locuitorii satului Costești sunt invitați la filmul documentar: „Drumul Războiului”, realizat de jurnaliștii Viorica Tataru și Andrei Captarenco. Filmul va fi rulat la Casa de Cultură din Costești, începând cu ora 14:00, iar intrarea este liberă. 

Documentarul relatează istoriile oamenilor din orașul Irpin care a fost ocupat de armata rusă chiar din primele zile de război.

Jurnaliștii Viorica Tataru și Andrei Captarenco au ajuns în localitate imediat după eliberarea acesteia și i-au surprins în imagini atât pe militarii ucraineni care își apărau teritoriul, cât și pe oamenii care au fost martorii ororilor de război.

„Drumul Războiului” este un proiect documentar despre oamenii care rezistă și renasc în epicentrul unui războiului devastator. Filmul este axat pe istoria de dragoste a unui cuplu de ucraineni, născută într-un adăpost din localitate. 


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările